SWEA Oslo

För bokälskare

2017-05-11

Det är dags att blicka söderut inom SWEA Oslo, och ta chansen att komma från en stad till en annan! För upp med handen – hur många av er har varit i Larvik? Okej flera stycken, men hur många har varit på vandringstur i den berömda bokskogen Bøkeskogen som breder ut sig precis utanför stadskärnan?

Tänkte väl det.

Men nu är det alltså goda möjligheter att ändra på den saken, för SWEA Oslo har bjudit in till en vandringskväll i en skog mitt i lövsprickningen.

Bøkeskogen är en populär samlingsplats för Larvikborna; de tär där de samlas på 17. mai och det är också där de samlas på hemvändardagen vid pingst varje år. Det är en av landets större publika bokskogar, och poeterna har gett den namn som Pelarsalen (Søylehallen)och Naturkatedralen, och det finns en anledning till att det var boklöv i den tidigare Larvik kommunes stadsvapen.

Men för den som inte ser skogen för alla träd finns det också gravhögar, en paviljong i funkisstil och hoppbackar. Är det månne i dessa man ser Jan Boklöv numera? Var annars?

Mötesplatsen är nära Bøkekroa, närmare bestämt i korsningen där de tre vägarna Dalheimveien, Gunnar Thoresens vei och Øvre Bøkeligata korsas. Där finns det också parkering, och några Sweor har enligt ryktet börjat organisera sig för en billedes transport till Larvik.

Klicka på bilden för att få det lite större och i bättre upplösning.

Annars går det utmärkt att ta sig till Larvik med tåg, en fin tur ner längs Sørlandsbanen som rekommenderas varmt!

För att läsa inbjudan till eventet, gå hit. Där kan du också få mer information om promenaden och kanske tips inför koordinering av transport.