SWEA Oslo

Annat intressant

Det finns andra aktiviteter som är av intresse för många Sweor men som inte är SWEA-arrangemang, och här presenteras dom:

2017-03-25 Hantverkskafé

med Maja Karlsson i Margaretakyrkans läsrum
Lördag 25 mars kl 10.00-14.00 är alla hantverksintresserade välkomna till hantverkscafé med Maja Karlsson. Vi lär oss sticka sockor från tån och uppåt samt får andra knep och tips av Maja.

Maja bor i Arvika, hon driver nätbutiken Majas manufaktur samt finns på Instagram (@majasmanufaktur) och Facebook om du vill se mer av henne. Hon har nyligen givit ut boken Sticka svenska mönster på Bonnier Fakta -en bok om traditionella svenska mönster. Maja jobbar också som bloggare och designer för Järbo Garn.

Sticka tå-upp-sockor!
Lär dig att sticka sockor från tån och uppåt. På så sätt kan du skapa välsittande sockor efter dina egna individuella önskemål och mått.
Kursen innehåller följande tekniker:
* Judy’s Magic Cast On
* Turkisk uppläggning
* Fleegle Heel
* Afterthought Heel
* Traditionell häl – nedifrån och upp

Maja bjuder också på mönsterinspiration och tips när det gäller flerfärgsstickning.
Ta med dig:
Ett strumpgarn som motsvarar Mellanraggi från Järbo Garn. (Masktäthet: Ca 25 m x 33 varv = 10 x 10 cm, 100 g = 260 m)
Strumpstickor 2,5 mm och 3 mm.
Personliga tillbehör som sax, nål osv.

Maja kommer också att ha med sig ett mindre lager av garn och stickor för dig som vill köpa kursmaterialet på plats. (OBS! Kontant betalning.)

Anmäl dig senast 20 mars genom att betala 200 kr till konto 9046 05 05711. Märk betalningen med Hantverkscafé och namn.

Det serveras också en lättare lunch. Har du någon matallerig? Ring exp tel 23 35 32 50, vardag mellan kl 9 och 12, så att vi kan få kännedom till eventuell matallergi.

Välkomna!