SWEA Oslo

Styrelsen 2018

Ordförande: Kari Styren, sweaosloordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Femton år gammal flyttade Kari från Sundsvall och sedan dess har det hänt mycket. Studier och jobb i Stockholm, Aix, Lillehammer, Hamburg och Oslo och ett speciellt möte med en trevlig östgöte som råkade ha vägarna förbi, bland annat. Det senare resulterade i familj med tre nu vuxna barn. 2015 var Kari med och startade SWEA Proffessional i Oslo, ett nätverk för den businessintresserade. Och företagsamhet har hon gott om erfarenhet av då hon varit egenföretagare ända sedan småbarnsperioden. Idag arbetar Kari som translator för näringslivet och som tolk för polis och domstolar. Styrelsearbete i Stabæk fotboll har gjort att Kari är stolt innehavare av såväl guld- som silvermedaljer från norska damfotbollens elitserie, trots att hon själv aldrig har haft fotbollsskor på fötterna. Hon spelar hellre flöjt….

Viceordförande: Kirsi Saikkonen, sweaosloviceordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

 

Sekreterare: Louise Ringberg, sweaoslosekr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Louise kom till Oslo 2015 och här jobbar hon som Personal Assistant till Ambassadören på Delegation till Norge. Med ett fyraårigt kontrakt är Louise, som annars bor i Bryssel, nu Oslobo fram till hösten 2019. Med till nordligare trakter följde sonen Jakob, som nu går sista året på Oslo International School i Bekkestua. Louise man som också arbetar för EU bor kvar i Bryssel. Innan dess bodde familjen Ringberg i Malawi och Tanzania, i sammanlagt åtta år. Louise har arbetat som FN-soldat i Libanon och fick där testa att köra pansarvagn. Idag finns chansen att du stöter på Louise i ett av Oslotraktens många skidspår, hon har nämligen precis börjat en kurs i längdåkning.

PR: Hanna Haglund, sweaoslosponsor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Iförd väst, nystryken vit skjorta och ett svart förkläde serverade Hanna en alkoholfri veteöl till en trevlig gäst i Biblioteksbaren på Bristol Hotell. Gästen visade sig vara ordförande i SWEA Oslo och de båda kom i samspråk. Då Hanna var en relativt nyutbildad journalist utan kontaktnät i Oslo kunde kanske SWEA vara en spännande möjlighet? Både för nya möten och för att få vässa pennan igen. Det blev ett lyckat möte. Och vässar inte Hanna pennan tycker hon om att syssla med radio. Hon har till exempel låtsas vara morgonpigg på P4 i Borås, där hon startade morgonpasset i studion varje morgon klockan 05:59.

Kassör: Annika Samuelson Kjøle, sweaoslokassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Annika har bott i Norge i 35 år och är civilekonom från HHS i Stockholm. Efter tio år med redovisning i advokat-och fastighetsbranschen, arbetar hon nu som marknadschef i Selvaag Eiendom. Hennes två unga vuxna döttrar är båda studenter, men inte i Oslo. Själv bor hon i Kolbotn tillsammans med sin sambo. På fritiden tycker Annika om att träna, och då med Friskis och Svettis i Oppegård! Den föreningen startade hon 1998. Annika passar på att ge oss ett fint Oslotips; gör ett besök i den vackra Skulpturparken ytterst på Tjuvholmen en vacker sommardag. Köp en kopp kaffe på Vingen eller bara sitt i gräset och njut.

Medlemsansvarig: Therese Petersson, sweaoslomedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese kommer från Västerås och tillsammans med sin familj flyttade hon till Oslo för tre år sedan. Familjen består av make, ett utfluget barn och tre barn i åldrarna sju, nio och tretton. Till familjen hör även en liten Chihuahua. Tillsammans bor de i Orreskog med närhet till naturen. Att resa till olika platser är något Therese gärna gör om tillfälle ges. Hon har alltid arbetat med människor, just nu på IKEA. Therese uppskattar att möta och lära känna nya människor och lagar gärna mat att bjuda på, både till vardags och till fest. Och det är inte alla som vet att Therese älskar att dansa!

 

Programansvarig: Vakant, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

 

SWEA Professional: Vakant, sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Övriga poster

Kulturgruppansvarig: Solveig Fjellestad, Sonja Nilsen, sweaoslokultur(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Det är svårt, men en flytt till en ny stad är egentligen världens chans, chansen att skapa något nytt, säger Solveig och minns hur hon som ny i Oslo egentligen inte kände nån. Under en cykeltur trampade Solveig förbi Svenska kyrkan och bestämde sig för att gå in. En minnesvärd stund och en fika senare hade hon fått nys om SWEA, där hon började hjälpa till i köket för att få nya bekantskaper.

Och tänker man på saken är det sällan man tar in nya bekantskaper i en gott vuxen ålder. Solveig kommer ihåg när hon själv träffade en norska i en liten håla i Sverige som inte fick kontakt med nån. Med SWEA har alla möjlighet att göra något när man vill. Det är en trygghet och världens möjlighet, samtidigt som det är skönt att kunna komma och gå som man själv önskar, säger Solveig som idag är kulturgruppansvarig.

Revisor: Kerstin Wollan, sweaoslorevisor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Revisorsuppleant: Eva Bjerstedt, sweaoslorevisor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Valberedning:  Louise Ringberg, Anja Rolandsson, Annika Groven, sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Webmistress: Pernilla Edlund, sweaosloweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Produktansvarig: Elisabeth O. Chirinian, sweaosloprodukt(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lotteriansvarig: Christina Lööf, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bristolvärdinnor: Kirsi Saikkonen, Elisabet Kolderup, Nina Marttinen Gabrielsen, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Instagramansvarig: Linda Palmqvist, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Programansvariga: Annika Cygan, Christina Friberg Andersson, Kristina Sandgren Furberg, Anna Wallinder, Christina Nordstjärna

 

Andra kontaktuppgifter

Stick-och Hantverksgruppen: sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Oslo omsorg: sweaosloomsorg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Oslo Golf: sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Professional Oslo: sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

För styrelse 2017, se här.