SWEA Oslo

Styrelsen 2016

Styrelsen

Ordförande
Katarina Silfverskiöld

katarina-silfverskiold

Jag kom till Norge för att läsa en 3 månaders kurs på Universitetet för att komplettera min Master och det är nu många år sedan.Som så många andra träffade jag min norska man då och det har blivit både barn, hundar och häst tillsammans med Morten.
Jag har varit med i SWEA sedan starten 1993, satt i den första styrelsen och har återanvänds några gånger till efter det. Jag har också suttit fyra år i SWEA Internationals s.k. Framtidskommitté.

Vice Ordförande
Ann-Christin Harr

SAMSUNG CSC

Jag kommer från Värmland och kom till Norge via Venezuela 1982 efter ha jobbat några år i olika länder i Syd och Nordamerika. Trodde jag skulle vara här några år för att jobba runt om i Europa med Up With People. Som flera andra så gifte jag mig med en norrman och vi flyttade till Bergen, jobbade där inom SAS. Har hunnit med att bo några år i Drammen också. Bor nu i Oslo sedan 2008 och jobbar för mig själv med lite olika projekt. Jag blev med i SWEA första gången 1998 och har suttit i styrelsen sedan 2015.

Sekreterare
Lena Olsson

SAMSUNG CSC

Jag har varit medlem i SWEA i fyra år och är nu sekreterare i styrelsen. År 2000 träffade jag en norrman och året efter flyttade jag till Oslo från Göteborg. I Sverige jobbade jag som förskollärare. I Oslo har jag studerat vidare och jobbar nu i barn- och ungdomspsykiatrin. I själ och hjärta är jag värmlänning och jag tillbringade mina första 30 år i Säffle.

Kassör
Anna Holmström 

SAMSUNG CSC

Jag har bott i Oslo sedan 2008, innan det i Prag sedan 2003. Så jag vet hur det är att bo utomlands utan SWEA. Är civilingenjör i Kemiteknik men har mest jobbat med IT.
Har jobbat inom olja, pharma och nu för sjukhus. Jag har två barn och det mesta av fritiden går åt till dem. Men jag är annars en kreativ person och gillar allt som gör livet lite gladare.

Medlemsansvarig
Anita Mathiesen

SAMSUNG CSC

Jag är född och uppväxt på en bondgård i Hörby i Skåne. Äventyrslust förde mig till New York där jag utbildade mig till biolog vid Columbia University. Med min norska man och en dotter flyttade jag till Oslo-området 1971 och har arbetat som forskare inom läkemedelsbranschen i över 40 år! Numera är jag pensionär, har 3 vuxna döttrar och 6 barnbarn. I tillägg till mina barnbarn är mitt största nöje att träna och att vara ute i naturen. Jag har också hunnit med att bo i andra land, lite i Italien och i Frankrike och Danmark. Jag har varit medlem i SWEA Oslo sedan 2006 och har varit Programansvarig 2013 -2016.

Programansvarig
Kerstin Manengen

SAMSUNG CSC

Jag har just tagit över som programansvarig. Tillsammans med en programkommitté ordnar vi fester och andra trevliga sammankomster. Jag kommer från Trelleborg och efter att ha läst i Lund till lärare och i Stockholm till audiopedagog hamnade jag i Oslo. Sedan har jag jobbat på högstadiet i Askerskolan i många år.

PR/Sponsoransvarig
Anna Gleisner Birkeland

anna2

Jag kom till Oslo 1993, var nyutbildad Civilekonom, och fick mitt drömjobb på Business Sweden´s (Exportrådets) kontor i Oslo. Det var en fantastisk start för att få bra kunskap om det norska näringslivet, men också med att lära känna den svenska miljön i Norge. SWEA har alltid gett mig stor glädje med alla nya och gamla bekantskaper samt många inspirerande programpunkter. Jag var på min första SWEA-träff för mer än 20 år sedan. Jag träffade min norska man under studietiden i Göteborg. Vi bor centralt i Oslo på St Hanshaugen och har två döttrar.
I fritiden umgås vi med familj/vänner, gärna på tur i Nordmarka eller på Hvaler-hytta.
Nu jobbar jag på Sana Pharma i Oslo med HR och ekonomi.

Styrelseledamot
Sonja Nilsen

SAMSUNG CSC

Jag kom till Norge i 1968 från Göteborg. Har bott på olika ställen i Norge. Gifte mig med en man från Trondheim i 1964. Vi fick två barn och fyra barnbarn. Har jobbat, drivit och ägt en reklambyrå i Oslo i många år. Kom i kontakt med SWEA 2013. Blev värvad då jag sökte pass på ambassaden. Det var en väldig tur for mig, eftersom jag just då hade blivit änka. Har jobbet med SWEA Oslos kulturgrupp i ett par år och är nu inne på andra året som styrelsemedlem.

Övriga poster

Revisor:
Kerstin Wollan

Revisorsuppleant:
Birgitta Persson

Valberedning:
Anita Mathiesen
Elisabeth Chirinian
Margareta Schei

Produktansvarig:
Camilla Olsson
sweaosloprodukt(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Webbredaktör:
Pernilla Edlund
sweaosloweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Facebookadministrator:
Lena Östling
Katarina Silfverskiöld

SWEA Oslos adress: SWEA Oslo, Postboks 2549 Solli, NO-0202 Oslo