Välkommen till SWEA Oslo!

oslo-963590_1280

SWEA Oslo är en av ett 70-tal avdelningar i SWEA International, som är ett nätverk bestående av cirka 7000 svensktalande kvinnor bosatta runt om i världen.

I Oslo är vi över 150 Sweor som träffas vid olika arrangemang under året. Av tradition ordnar vi varje år våra fasta middagar som Valborgmiddag, Sommarmiddag,  Kräftskiva, Ärtsoppa med varm punsch och vi avslutar året med ett äkta svenskt julbord.
Dessemellan går vi på teater, konserter, utställningar eller bio tillsammans. Eller träffas för att prova viner eller kläder, byta böcker eller bara prata. Under pandemin träffades vi online och det passar några av oss väldigt bra, så det fortsätter vi med då och då.

Den sista tisdagen i månaden förutom juni, juli och december träffas vi till mingel i olika delar av Oslo. Det är en mångårig tradition. Det började på Hotel Bristol, men har nu utökats även till andra platser. Minglet är ett ypperligt tillfälla att hälsa på några av Oslo-Sweorna, och du behöver inte vara medlem for att delta!

Se kalendern, kommande program eller genomförda aktiviteter här på webbsidan, så kan du läsa mer om SWEA Oslos aktiviteter.
Alla medlemmar är välkomna att vara med. Dock träffas några medlemmar oftare än andra i grupper för vissa gemensamma intressen. Några sådana intressen är stick- och hantverk, golf och litteratur. Ansvariga för dessa grupper ser till att träffarna annonseras ut till samtliga medlemmar.

I SWEA Oslo har vi också en grupp som arrangerar träffar som har ett kompetensbyggande och/eller affärsinriktat innehåll. Den gruppen heter SWEA Professional Oslo. Professionalgrupper finns på flera håll i världen och under den internationella hatten finns också SWEA Art för konstintresserade, SWEA Skriver för skrivintresserade och SWEA BUS som engagerar sig för att barn utlands ska lära svenska språket. Läs mer här: http://bus.swea.org/

SWEA som ideell förening har också ett syfte om att bidra till utbildning och utveckling som är förenliga med svensk kultur och traditioner och gör det genom donationer och stipendier. Läs mer om SWEA donationer HÄR.

Åter till avdelningen i Oslo.
SWEA Oslo har en officiell hemsida, en egen Facebookgrupp för samtliga medlemmar samt egna aktivitetsgrupper på Facebook för Stick- och Hantverk och Golf.
Vi finns också på Instagram.

SWEA Oslo samarbetar med:

SWEA Oslo deltar vid Svenska Ambassadens främjarmöten.

Om du vill veta mer om SWEA Oslo, så ta kontakt med vår medlemsansvarig: oslo.membergship@swea.org
ANSÖKAN om medlemskap hittar du HÄR.

Välkommen!
önskar
Styrelsen i SWEA Oslo