SWEA Oslo

Ordföranden har ordet

Oslo, november 2016

SWEA Oslo – omsorg om varandra

Hej allihop,

En liten hälsning nu när dagarna blir kortare och vi paradoxalt nog längtar efter både snö och varmare dagar för att det ska bli lite ljusare igen. Vi vet att ljusare tider kommer men det är ofta vid den här tiden på året de av oss som sliter lite kan uppleva att allting blir tyngre. Nu kom snön tidigare än vanligt men för några av oss blev det kanske ändå inte ljusare. Det kan vara olika skäl till det, några av oss kanske är eller har varit sjuka, några av oss kanske ligger i skilsmässa eller har just skilt oss, några av oss kanske har blivit av med jobbet, några av oss kanske har en jobbig arbetssituation, några av oss kanske börjar bli äldre, några av oss kanske har förlorat en närstående, ett barn eller en partner, några av oss kanske har barn som inte trivs på skolan eller föräldrar som börjar bli äldre och bor långt borta. Kort och gått, det finns många skäl till att livet kan vara tungt en kortare eller längre tid.

SWEA Care

Det är då ett nätverk som SWEA är guld värt för oss alla. Men då gäller det också att vi klarar att se varandra. Lägga märke till att någon kanske inte pratar eller skrattar så mycket längre, att det är någon man inte sett på ett möte på lång tid eller andra, små signaler vi medvetet eller omedvetet skickar ut. Då kan man ringa och höra varför hon inte varit med på något arrangemang på länge eller helt enkelt fråga en extra gång hur det går eller hur hon mår.

Jag vet, det kan vara tungt att se och känna att man borde göra något trots att man själv kanske inte känner sig på topp. Så om ni undrar över hur någon har det och vad ni ska göra med det, hör gärna av er till mig, Solveig K. Fjellestad, Anita Mathiesen eller Sonja Nilsen så följer vi upp det. Och om ni själva bara vill prata en stund så går det bra också. Vi har pålagt oss själva tystnadsplikt så ni vet.

Kristina Furberg

Om det är så att ni av olika skäl inte vill ta kontakt med någon i SWEA finns möjligheten att vända sig till Kristina S. Furberg, SWEA-medlem och diakon i Margaretakyrkan. Kristina är en sann medmänniska som är mycket bra på att lyssna och hjälpa utan att ni behöver tillhöra kyrkan på något sätt. Kristina har också tystnadsplikt. Vi har under året i styrelsen diskuterat hur vi inom SWEA Oslo ska kunna hjälpa varandra när det behövs och inte minst se varandra så att vi upptäcker om någon har det tufft och vi kan sträcka ut en hand. Vi har diskuterat olika modeller men hittills inte landat på någon som känns helt riktig för oss i Oslo. Vi tar gärna emot inspel och gärna hjälp om det är någon mer som känner sig manad. Önskar er alla en bra dag och hoppas på att se er om inte förr så kanske på julbordet den 8 december.

Stor kram,

Katarina