SWEA Oslo

Ordföranden har ordet

Oslo, augusti 2016

Hej Sweor,

Nu har skolorna startat och många av oss är tillbaka i härliga augusti-Oslo. Framför oss har vi en lång och kul SWEA tid innan julen som vanligt dyker upp helt oväntat. Som flera av er säkert redan sett har programkommittéen tillsammans med de olika grupperna, satt upp en spännande höst till oss. Bara se på de närmaste 10 dagarna:

Ikväll har SWEA Professional ett socialt arbetsmöte där höstens program ska planeras, en av bokcirklarna träffas nu på onsdag och på torsdag är det Stick- och Hantverksgruppens tur att ses. Första punkt ut på det allmänna programmet är den trevliga guidade vandringen genom bl a Oslos «nya» stadsdel fredag den 26:e och sedan kommer det alltid lika uppskattade minglet på Bristol måndag 29 augusti och torsdagen två dagar senare vår populära kräftskiva.

Som ni ser rinner det på med aktiviteter och för att ha översikt över allt föreslår jag att ni med jämna mellanrum går in på swea.no där ni kan kolla om det dykt upp några nya programpunkter, någon ny spännande medlemsförmån eller något annat kul. På det sättet missar ni inte något som ni skulle vilja vara med på. För höstens tips är det samma som vårens, vänta inte med att anmäla er – arrangemanget kan vara fullt före anmälningstiden är slut! Och på tal om medlemsförmåner, vi har precis fått en ny hos Soleus Massageklinik, den kan ni läsa mer om här: https://oslo.swea.org/medlemskap/medlemsformaner-2/ Där står också allt om alla de andra förmånerna och möjligheter ni får som Sweor.

Så en liten bön från de som håller i våra pengar och arrangemang i SWEA Oslo. När ni betalar in till SWEA är det jättesnällt om ni ser till att pengarna kommer in på rätt konto. Vi har sedan några år olika konton för olika inbetalningar:

  • Ett för medlemsavgifter mm mm, kontonr. 9046 05 07048 (det som tidigare användes till allt).
  • Ett nästan nytt för all vanlig programverksamhet, kontonr. 9046 12 41505.
  • Och ett nytt eget konto för kulturgruppen, kontonr. 9046 12 41513.

Det står alltid i mailen/på hemsidan vilket konto ni ska använda så snällt om ni kollar. Det är också väldigt fint om ni märker er inbetalning med vad pengarna gäller och, om ni inte betalar själva, vem inbetalning är för. Ni spara oss många timmars arbete om ni hjälper oss med detta. Tack!

Passar på att ta med lite mer information. Ni som varit med några år i SWEA vet att organisationen enbart är till som ett privat nätverk och att det inte är lov att använda våra medlemslistor eller våra andra kanaler, som ex våra facebookgrupper, som reklam för eget företag, försäljning av egna produkter eller tjänster. Detta är något som gäller alla SWEA avdelningar över hela världen.

Katarina Silfverskiöld, Ordförande SWEA Oslo

Ett alternativ som dock är ok är att man skapar en medlemsförmån eller arrangerar en programpunkt eller en företags-presentation till självkostnadspris men detta ska då gå genom styrelsen. Nu har vi fått många nya medlemmar som kanske inte fått med sig detta ännu och då är det fint om vi «gamlingar» försiktigt kan påpeka det om det dyker upp något, dvs. inte bli irriterade utan bara upplysa om det. Vi har ju alla varit nya någon gång, inte sant 🙂

Vår kreativa PR/sponsorkommitté har bl a precis lagt upp ett Instagramkonto och en ny Facebooksida, en öppen sida som alla kan se. De är främst till som reklam för SWEA Oslo och för att de som letar efter oss lättare ska kunna hitta oss och få information. Så för att sprida de nya sidorna är det kul om riktigt många av er går in och trycker «liker» på