SWEA Oslo

Ordföranden har ordet

Oslo, mars 2017

Hej allihop,

Nu har den nyvalda styrelsen och alla andra som blev tillsatta i samband med årsmötet, varit igång i nästan en månad. Det är ett positivt och flitigt gäng som redan jobbar hårt. Mycket av arbetet de gör ser ni inte men en del gissar jag att flera av er redan lagt märke till.

Bl.a. har vår hemsida, swea.no, förändrats en del. Ingenting är borta, det är bara flyttat runt lite så om ni tar några minuter och orienterar er, hittar ni garanterat allt det gamla plus en del nytt. En av de nya sakerna är en blogg som jag hoppas ni allihop går in och läser ofta. Flera bidrar med bakgrundsstoff men det är Pernilla, vår webbredaktör, som håller i den och den innehåller en blandning av allt möjligt spännande. Den kommer att uppdateras med jämna mellanrum så har ni några minuter över föreslår jag att ni går in på hemsidan och ser om det dykt upp något nytt.

Sedan har vi äntligen fått till en egen del på hemsidan bara för oss Oslo Sweor. För att komma in på den behöver man ett passord och det håller vi nu i dagarna på att skicka ut til alla som betalat medlemsavgiften för i år. Vi skickar ut det via det internationella registret och det är första gången vi försöker oss på ett utskick därifrån så om det inte går perfekt från början får ni ha lite överseende med det. Tanken är sedan att vi byter passord varje år så att enbart de som är medlemmar i SWEA Oslo ska ha tillgång till området. Än så länge ligger det inte så mycket ute på området, bara våra stadgar, ett schema för att skapa ny arrangemang där anmälan går via hemsidan och en sk styrelsebulletin, dvs ett kort referat med info om vad vi tagit upp på våra styrelsemöte så att de av er som är intresserade kan följa med på vad som sker. Målet är dock att successivt fortsätta lägga ut saker som kan vara av intresse för er medlemmar för att så många som möjligt av er ska känna till så mycket som möjligt om SWEA Oslo och SWEA International.

Kunskap är makt vet ni väl 🙂

Vi kommer också att ha en ny rubrik på hemsidan där vi lägger ut information om olika arrangemang från våra samarbetsparter, andra svensk relaterade aktiviter och liknande, här i Oslo. Detta är enbart som en ren service åt er medlemmar då vi tror att det är flera av de aktiviteterna som ni kan tycka det är kul att vara med på. Det kommer dock inte att vara någon fullständig översikt på saker som händer utan bara ett urval.

Annars bjuder våren på flera kul SWEA aktiviteter, programgruppen och alla de andra jobbar på flitigt. Professional har precis genomfört en mycket lyckad träff om motiverande ledarskap, ikväll har det varit en programpunkt med Feldenkrais som tema, golfgruppen är igång med inneträning och de andra grupperna har också ett tätt program. Snart är det påsk och inte länge därefter är det dags för vårt sedvanliga aprilfirande med gravad lax och stuvad potatis. Så är vi inbjudna på mingel på residenset den 11 maj och om ryktet stämmer kan detta vara sista gången på en stund vi kan vara där då huset eventuellt ska byggas om. Så håll av dagen, inbjudan kommer senare i vår.

Katarina Silfverskiöld, Ordförande SWEA Oslo

Strax efteråt får vi i Oslo besök av en delegation av Stockholms Sweor. Det är en ny erfarenhet för oss att ta emot officiellt besök från en annan SWEA avdelning och mycket jobb läggs ner av de som håller i det. En del av aktiviteterna är redan helt fullbokade men det finns fortfarande möjlighet att vara med på någon av middagarna eller luncherna om någon mer känner för det.

Men alla dessa sakerna och många fler kan ni läsa mer om på swea.no, så jag önskar er alla God läsning 🙂

Katarina