SWEA Oslo

Ordföranden har ordet

Oslo Juni 2017

Med detta utskicket får ni vår helt nya medlemskatalog. Det är några år sedan vi tog fram en tryckt medlemskatalog men nu har en av våra skickliga medlemmar «knäckt» koden med hur vi kan få lastat ned informationen från SWEAs centrala register, KomMed, på ett sådant sätt att vi kan använda den i en medlemskatalog. Det tog lång tid att få det på plats och de som ska hyllas för detta arbetet är vår medlemsansvarig Therese och hennes man. En annan av våra medlemmar, Alexandra Atterbrand – MediYoga, har både bekostat hela tryckningen av katalogen och jobbat länge med allt grafiskt arbete innan tryckning. Ett stort tack till både Therese och Alexandra!

KomMed är som sagt det stora registret där alla medlemmar i hela SWEA finns. Det är ett fantastiskt ställe om man vill finna en Swea man träffat någon gång någonstans eller om man vill hitta någon med samma intressen som man själv har. Ex om man vill hitta en Swea i Sydspanien eller Portugal att spela golf med under semestern eller om någon annan i närområdet också älskar att gå på teater. Ni loggar dig in i KomMed med den mail ni angett till SWEA och om ni glömt ert lösenord så kan ni be om nytt genom att trycka på ”Glömt passord” inne på inloggningssidan så får ni det tillsänt. Ni kan själv ändra passordet efteråt, se mer information på swea.no. I KomMed kan alla medlemmar själva gå in och ändra sina egna uppgifter så kontrollera gärna informationen som står om er i vår egen medlemskatalog, saknar ni någon uppgift eller något är fel, så kan ni gå in och ändra det omedelbart. Samma sak senare om något ändrar sig, ni byter kanske mail, telefonnummer eller jobb – då är det bara att gå in och ändra så vet ni att det alltid är aktuell information om er och att alla som vill kan nå er.

Den 1 juni ändrade SWEA International lite på hur registret ser ut, de har ändrat under rubriken «Intressen», vilka uppgifter

man kan uppge och på det sättet underlätta att hitta likasinnade. Men det kommer att ta en bra stund innan alla har hunnit göra ändringar så förtvivla inte om listan verkar kort fortfarande. I KomMed kan man också själv ange om man inte vill ha SWEA Forum i pappersform eller om man helt vill tacka nej till att få SWEA Forum eller SWEA Nytt.

För att nya medlemmar inte ska vara osynliga tills nästa medlemskatalog kommer, har vi lagt ut en något enklare medlemslista på hemsidan under fanan Insidan, vår lösenords-skyddade del bara för medlemmar, och den list

 

an kommer att uppdateras löpande när det kommer nya medlemmar. På den listan saknas bl a mail och skälet till detta är att förhindra att någon ska kunna använda den i kommersiellt syfte. På Insidan ligger det också en lathund på hur ni uppdaterar era uppgifter samt intressen i KomMed och hur ni kan söka efter andra medlemmar. På Insidan hittar ni dessutom relevant information för er som vill veta mer om SWEA som stadgar mm, en kort bulletin om vad vi pratat om på styrelsemötena och inte minst, fler bilder från våra olika programpunkter.

Vår hemsida, swea.no, har genomgått en ansiktslyftning de senaste månaderna så har ni inte varit inne på sidan på en stund kan vi rekommendera ett besök. Bl a har det kommit till en blogg som vår webbredaktör Pernilla skriver och en helt ny mat- och vinspalt som skrivs av Malin Sundborn och Anders Wigh. Titta runt på de olika delarna, mycket är nytt och mer kommer att förändras under året. På hemsidan hittar ni också en länk till alla de SWEA-arrangemang som arrangeras i

Katarina Silfverskiöld, Ordförande SWEA Oslo

Sverige under sommaren och som vi Sweor kan vara med på. Den ligger under fanan «Senaste Nytt», rubrik «Sommar i Sverige». Det är många Sweor runt om i världen som åker hem under sommaren och de olika arrangemangen brukar vara både välbesökta och kul.

På andra sidan av detta arket finner ni det preliminära programmet för sommaren och hösten, skriv gärna upp datumen redan nu så att ni inte missar något ni vill vara med på. Programpunkterna kommer också som tidigare att skickas ut på mail samt läggas ut på Facebook medlem och alla spikade punkter läggs in i kalender på hemsidan med mer info om själva  eventet.

Så återstår bara för oss att önska er alla en riktigt härlig sommar!

Katarina Silfverskiöld