SWEA Oslo

Ordföranden har ordet

Oslo, april 2017

Kära Sweor,
Våren närmar sig och om några dagar är det påsk. Skönt tycker jag, att årstiderna kommer och går och allra bäst är det nog när solen börjar vara längre uppe på kvällarna. På något sätt är det förändringarna som gör det så härligt att bo här uppe i norra Europa.

Föränderligt är också SWEA och denna gången är det hos oss här i Norge ändringarna kommer. Vår systeravdelning i Skien, SWEA Telemark, har i samband med sitt årsmöte bestämt sig för att lägga ner verksamheten som självständig avdelning. Delvis kommer detta av att SWEA Telemark är inne i ett generationsskifte och behöver lite tid för att samla ihop ett nytt gäng som har kapacitet att ta över styrelsearbetet.

Formellt sett kommer SWEA Telemark att vara en underavdelning till SWEA Oslo men rent praktiskt kommer de flesta av er inte att märka så mycket. De från Telemark som önskar att fortsätta vara med i SWEA, går in som vanliga medlemmar i SWEA Oslo på helt lik linje som alla andra medlemmar. Det blir lite mer arbete för några i SWEA Oslos styrelse nu i början när alla bitar ska på plats men efter en stund blir det mest märkbara att vi får lite
mer programverksamhet och att något av den kommer att föregå runt omkring i Skien, arrangerad av de som bor i där.

Förhoppningen är att medlemsantalet i Telemark med tiden kommer att öka så att de igen kan byta status och bli en självständig avdelning. Fram tills dess: Välkomna till SWEA Oslo!

Nu när jag ändå är inne på program, skriv upp följande datum i era kalendrar så missar ni inte något av allt kul som händer i SWEA Oslo under året:

27 april – Gravad lax och stuvad potatis = SWEA Oslos tjuvstart på Valborg
11 maj – Mingel på residenset, inbjudan skickas direkt till betalande medlemmar
14 juni – Sommarmiddag
29 augusti – Kräftskiva
19 oktober – Ärtsoppa med varm punch
7 december – Julbord

Detta är våra gemensamma middagar under 2017, däremellan kommer alla de olika gruppaktiviteterna + SWEA Stockholms besök i Oslo, så gå in på hemsidan swea.no med jämna mellanrum så du inte missar något. För er som gärna hänger på i sista minuten rekommenderar jag att ni också går med i de olika fb-grupperna, inte minst i golfgruppen händer det ibland spontana saker.

Och när ni ändå är inne på hemsidan, titta in på vår nystartade blogg där Pernilla skriver om alla möjliga olika saker.
Glad Påsk och en solvarm kram till er alla,

Katarina