SWEA Oslo

SWEA Oslo Omsorg/Care

2017-02-12Care2 modLivet är fantastiskt och förunderligt, och till tider även tungt och mörkt. Man kanske blir sjuk eller har någon närstående som är sjuk, man kanske hamnar i skilsmässa, har en jobbig arbetssituation eller till och med blir av med jobbet, man kanske börjar bli äldre, har förlorat en närstående, ett barn eller en partner, och många av oss Sweor har släkten långt borta.

Det är då ett nätverk som SWEA är guld värt för oss alla. Men då gäller det också att vi klarar att se varandra. Lägga märke till att någon kanske inte pratar eller skrattar så mycket längre, att det är någon man inte sett på en träff på lång tid eller andra, små signaler vi medvetet eller omedvetet skickar ut. Då kan man ringa och höra varför hon inte varit med på något arrangemang på länge eller helt enkelt fråga en extra gång hur det går eller hur hon mår.

Det kan vara tungt att se och känna att man borde göra något trots att man själv kanske inte känner sig på topp. Men om ni undrar över hur någon har det och vad ni ska göra med det, hör gärna av er till Katarina Silfverskiöld, Solveig K. Fjellestad, Anita Mathiesen eller Sonja Nilsen så följer de upp det. Och om ni själva bara vill prata en stund så går det bra också. De har pålagt sig själva tystnadsplikt, så det stannar er emellan. Om det är så att ni av olika skäl inte vill ta kontakt med någon i SWEA finns möjligheten att vända sig till Kristina S. Furberg, diakon i Margaretakyrkan. Kristina är en sann medmänniska som är mycket bra på att lyssna och hjälpa utan att ni behöver tillhöra kyrkan på något sätt. Kristina har också tystnadsplikt.

 

Om ni vill nå någon av oss finns vi här:

Anita Mathiesen, 412 75 322, anita.mathiesen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Solveig K. Fjellestad, 473 82 683, sollan00(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Sonja Nilsen, 917 74 673, sonjab.nilsen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Kristina S. Furberg, 459 15 323, kristina.s.furberg(Replace this parenthesis with the @ sign)svenskakyrkan.se