SWEA Oslo

Höstbrev från ordf Kari

Hej på er – alla 178 medlemmar i SWEA Oslo
särskilt ni 20 nya vänner, som vi har fått så långt i år!

Det har varit min avsikt att skriva brev till er, helt sen jag axlade min roll som ordförande i februari. Jag har en jobbvardag som består av kommunikationsarbete och tycker att det är avgörande viktigt. När ni nu ändå inte har fått e-post från min penna förrän nu, så betyder det bara att jag ägnat mig åt annat som under tiden har känts ännu viktigare – för SWEA Oslo. Det har varit att ”teama upp” med kollegerna i styrelsen och för den del med resurspersonerna i övrigt, när någon av dessa behövt det.  Vägleda, komplettera, backa upp, avlasta och dela med de personer som är så centrala för vår trivsel och utveckling i föreningen. Det är också en ledares roll i en liten förening som vår. Dom är förresten fantastiska, mina fem kolleger i styrelsen och de företagsamma vännerna i programkommitté, relationsbyggande mingelvärdar, drivkrafter i aktivitetsgrupperna Stick-och hantverk, Golf, Professional, Telemarksgruppen och samtalsgruppen Allvarligt talat. Vi har dessutom haft en jubileumsgrupp i arbete och har en omsorgsgrupp som ställer upp, om någon enskild av oss behöver stöd. Vilken tillgång ni är för vår gemenskap fina människor!

Några händer för lite – men det händer massor
Dela – det är ett verkligt nyckelord för vår gemenskap. I viceordförande Kirsis brev på hemsidan i somras, så rekapitulerade hon de glada aktiviteter som vi delade under våren. I det här brevet ska vi blicka framåt, men först en sväng inom traditionerna. Månadsminglen på Bristol följer kalendern, ibland kompletteras de av extramingel. Men det har överraskat somliga av er att inte alla årets middagar genomförs som traditionen bjuder och tyvärr avlyser vi nu höstens ärtsoppa. Förklaringen är enkel – det beror helt enkelt på att vi inte har fått ett tillräckligt antal volontärer till planering och genomförande av arrangemang som det krävs att frivilliga delar på.

Beaktat att dagarna går omåttligt fort nuförtiden, så har det varit en utmaning att omställa sig till detta faktum. Men nya dörrar har öppnats! Privata initiativ, de dyker oftast upp i medlemsgruppen på Facebook, har på ett jättetrevligt sätt kompletterat mingel och gruppernas regelbundna aktiviteter. En matlagningskväll ger upphov till flera, det gäller också bokkvällar. Ett ”vintåg” suppleras med ett ”öltåg”. Och fler nya aktiviteter är på gång. Vi annonserar i mail i första hand, men håll utkik här på hemsidan och på Facebook, ni som har tillgång. Och kom ihåg, har anmälningstiden passerats och biljetter köpts in, så är det fullt möjligt att be om att få stå på väntelista – eller varför inte köpa en biljett till samma föreställning och slå följe med gruppen ändå?
I SWEAs gemenskap är du alltid välkommen! Föreningens aktiviteter är ständigt på styrelsens agenda, men DIN entusiasm och DIN delaktighet är ändå gemenskapens viktigaste resurs.

Jubileumsfärg på hösten
Våra aktiviteter, vår verksamhet som styrelsen gemensamt ansvarar för, står högt upp på agendan vid våra månatliga möten. SWEA Oslos 25-åriga historia firades stort på Jubileumsfesten i våras, men en prioritet är att också erbjuda ”det lilla extra” nu under hösten, så att vi innan året är över har samlat på oss ännu fler glada minnen. Och för att nämna jubileum, så firar SWEA 40 år nästa år. Vi kommer att lägga upp mer om SWEAs 40-års jubileum här på sidorna inom kort.

Här är exempel på programposter som är av det lilla extra slaget framöver:
När en grupp Oslo-SWEOR har deltagit på regionmötet på Mallorca 18-21/10 och kommer hem därifrån, har de mycket att berätta. Det gör dom på höstens bokkväll 25/10.
Sen kommer höstens lyft söndagen den 28/10. Följ med i vår infoström om SWEA Oslo INSPIRATIONSVERKSTAD – nytt och spännande för oss. Häng med, anmäl dig och bidra till succé!
Redan fredagen efter, den 2/11, kan du ta plats i Öltåget på Tjuvholmen-Aker Brygge. Smaka och prata, och sen kanske också äta middag tillsammans med vännerna i SWEA. Mailinbjudan är runt hörnet och anmälan före 15/10.
Under november planeras också en ny matlagningskväll, Afternoon Tea en lördag eftermiddag och biobesök…

Visste du att:

Filmen The Wife har premiär i slutet på november. Det är ett svenskt/engelskt/amerikanskt producerat drama med kopplingar till Nobelpriset i litteratur. Mer om detta när datum och tid för föreställningarna har kommit ut.
Det traditionella svenska julbordet är bokat till 6 december. Då brukar många av oss träffas, byta småklappar och låta den svenska julmaten smaka. Sjunga visor från vår sångbok och helt säkert ha lotteri till vilket vi gärna tar emot vinster.
På arbetsbordet ligger också planer om en danskurskväll och en fotokurs över några kvällar. Och när vi passerat årsskiftet kickar vi nog igång med minigolf eller shuffelboard.

Förutom allt detta har vi ”plötsliga” initiativ och våra grupper som erbjuder golf, inbjuder till hantverk, samtalsgruppen Allvarligt talat och lokala Telemarksgruppens träffar. Professional håller i INSPIRATIONSVERKSTAN, men tar någon i gruppen initiativ till ytterligare träff under årets två sista månader? Vi får se.

Det är fart i planeringen! Kanske du känner energin bubbla nu och har ett eget initiativ? Ta kontakt med programkommittén och dela med dig. Alla kontaktuppgifter du behöver hittar du här på hemsidan, liksom lite annat smått och gott att läsa. Och du, apropå svenskt bubbel i energiådran, nu har Valberedningen startat sitt arbete för att fylla platserna i nästa års styrelse och team.  Ta tillfället i akt, ge inspel på kandidater och känn efter om det finns en roll du kan fylla!

I SWEAs gemenskap är du alltid välkommen!
Varma hälsningar,
Kari
Ordf. SWEA Oslo