SWEA Oslo

24/4 LinkedIn-workshop

Maline Knutsen ledde workshopen i LinkedIn, som avhölls 24:e april 2018.

Louise Ringberg var värdinna, och ställde upp med lokal hos EU-delegationen.

Maline har en utbildning inom medier, kommunikation och film, från Perth, Australien. Hon är aktiv i Swea Oslos Telemarksgrupp, och arbetar som konsult genom sitt eget företag West&Berg Communications, där hon arbetar med branding, PR och sociala medier.

Maline berättade att om man vill ha engagerade kunder, är det viktigt att ha ett innehåll som berör. Vidare, så hade vi en presentationsrunda, där deltagarna fick berätta vad vi jobbar eller har jobbat med, och säga vad vi är bra på, och hur vi vill använda LinkedIn.

Maline  berättade att LinkedIn är världens största professionella nätverk, och det är transparent, då man måste ha en egen profil först innan man kan upprätta en företagssida.

LinkedIn är uppköpt av Microsoft, och här kan man dela en artikel, en film eller vad man gör.

Allt som heter “organiskt” är gratis, medan “payed/ sponsored” är betalat för. Om man betalar en summa, kan man rikta in sig på personer man vill nå, och därmed nå en specifik målgrupp, till exempel för rekrytering.

Vi fick veta att LinkedIn har över 500 miljoner användare, och får 2 nya medlemmar per sekund. Det är viktigt att ha en uppdaterad profil, då det är bra för sök på Google. Här kommer sökord in; lägg till sökord, så kommer ens profil upp lättare. Det allra viktigaste på ens personliga sida är att ha en bra bild, namnet och överskrift. Sedan lägger man in en resumé och CV. Till slut är det bara att knyta kontakter!