SWEA Oslo

Brev från Kirsi

Hej!
Vilken härlig sommar vi har haft! Oavsett om du har befunnit dig i Norge eller i Sverige har vi kunnat njuta av fantastiskt sommarväder i år. Det började så tidigt, att vi ju nästan inte hann avsluta våren med sin charm, innan värme och sol tog överhanden.  I SWEA Oslo hade vi å andra sidan haft några viktiga arrangemang som under längre tid varit milstolpar för styrelse och kommittéer, så vi välkomnade att få vara ute…

Vårens stora begivenhet var jubileumsfesten som hölls i mitten av april i stadsdelen Gamlebyen, då vi firade SWEA Oslo 25 år. Jag törs säga att allting genomfördes under parollen “extra-allt”.  Med oss hem hade vi jubileumsglas, jubileumshäfte och glada minnen av mingel, festfotosession, tal, superb tre-rätters och inte minst stämningsfylld sång av Elin Therese Vilhelmsson Birkelund.  Här är en sommarvisa med henne som vi får dela. Hoppas våra vägar korsas snart igen, Elin!

Ett kollage från jubileumsfesten, med skribenten Kirsi, vår vice ordf., i mitten. De ”officiella” bilderna som togs under festen finns i SWEA fotoarkiv och kan göras tillgängliga på Insidan (Red). Foto: Hanna, Kari, Kirsi.

Ja, sen var det vår sommarfest på Fornebu. Den genomfördes hos Odonata med tema “Gemenskap ger oss vingar”.  Café Odonata ligger bredvid det gamla flygtornet och lokalen bär på många luftiga minnen, nu också av vår sommarmiddag! Vi inledde med en vin-snabbis som Malin Sundborn höll i och sen var det smårätter/tapas.

Vi avrundade mingelsäsongen med ett välbesökt sommarmingel på Olivia, där vi fick trevligt besök från SWEA South Florida! En påminnelse om att det är roligt att ta kontakt med andra avdelningar när man är ute och reser. Och förresten också att det finns gästrum på många håll.

När aktivitetsgrupperna i SWEA tog sommarledigt, var det tur att vi hade några blågula supportrar kvar i Oslo som hejade på vårt duktiga fotbollslag i VM. Det är ett fint exempel på en spontan aktivitet, ett initiativ som någon av oss tar och som dyker upp, utan att det har budgeterats, planerats, bokats eller genomförs av programkommittén. Sådana sammankomster händer ofta på ganska kort varsel, så följ med, följ med – informationen går oftast ut via vår Facebook-grupp. Tack till alla er Sweor som bidrar på detta viset!

Och ett tack till Maline m.fl. i Telemarkgruppen, som håller ihop där de är bosatta och har mångsidiga aktiviteter som påskpyssel och promenad i bokskogen, för att nämna några exempel.

När vi nu alla är tillbaka i våra vanliga rutiner igen, så kommer också aktiviteterna att sparka igång. Några snabba initiativ på kultursidan har redan spikats och biljetterna köpts för de som anmält sig. Andra kommer att dyka upp under hösten. Våra fasta grupper rullar på som vanligt. Sista måndagen i varje månad blir det mingel på Bristol. En ny möjlighet är Matlagningskvällar med Elin, den första på tisdag 21/8 är fullbokad, men tanken är att det ska bli flera under hösten.
Våra traditionella middagar som Kräftskivan och Ärtsoppan är bokade i aktivitetskalendern, ja kräftskivan onsdag 5 september ska du anmäla dig till NU och senast 22/8. För mer info se här.

Professional annonserar sina aktiviteter efterhand, men redan nu vet vi att det blir ett AW/Back to work i september och att det jobbas intensivt med en Inspirationsverkstad som passar för alla Sweor, söndag 28/10. Mer om detta kommer när alla detaljer är på plats.

Och så mot slutet av året väntar julbordet (men det är svårt att tänka sig det nu!).

Ha en fin augusti och så ses vi plötsligt i SWEA sjungandes en snapsvisa till kräftklon, på mingel eller över en “hemlagad puttrande gryta”.

Kirsi
vice ordf, produkt- och lotteriansvarig och medlem av Programkommittén

PS. Har du lust att hänga med i Programkommittén vore det jättetrevligt, där är det fart och fläkt som du förstår…