SWEA Oslo

Ut på tur, aldri sur!

2018-01-17

Och med en Facebook-grupp som “SWEA Oslo medlem” är det enkelt att hitta trevligt sällskap. I början av året postade en av våra medlemmar en förfrågan om sällskap i skidspåren i gruppen och fick napp från flera andra sweor. Planer började smidas bland de intresserade och resulterade i två härliga turer samma helg. 

I lördags åkte fyra sweor (inklusive undertecknad med jourtelefonen på fickan) en härlig och social rundtur på 9,5 km i skogarna mellan Kattås och Jordbru i Vestmarka. 

Foto: Annika Ljungström

Tystnaden och lugnet i den snöklädda skogen är otroligt rogivande och det medhavda mellanmålet smakade extra gott i trevligt sällskap. Några teknik- och vallatips fick vi också av de mer erfarna skidåkarna i gänget. 

Jordbru mot Kattås Foto: Maria Olsson

På söndagen var det dags igen. Tre sweor (varav två från lördagsturen) på en härlig, om än mer kuperad, tur i Nordmarka dit man kan ta sig med T-banen. Finfika blev det också på Skjennungen, den norska specialiteten våffla med brunost. 

Foto: Anna Gleisner Birkeland

Foto: Maria Olsson

Vintern i Oslo blir bara bättre och bättre för oss som gillar snö i och med att vi fick 30-40 cm nysnö natten mellan måndag och tisdag. Jag är förmodligen inte den enda i Tigerstaden med omnejd som längtar efter att ge sig ut i skidspåren kommande helg.

Känner du också för en skidtur? Eller kanske sällskap på en långpromenad? Eller på museum? Lägg ut en blänkare på “SWEA Oslo medlem” (privat grupp för medlemmar) på Facebook för att komma i kontakt med andra sweor på ett enkelt och informellt sätt. 
 
God tur!
Text: Maria Olsson