SWEA Oslo

Den glada 40-årsfesten

Välkommen ska ni vara, alla glada Sweor! Det är vår ordförande Kari som hälsar oss varmt välkomna, inte bara till SWEA 40-årsfest men också till sitt hem i Oslo.

Där var det gott om plats för oss att mingla och njuta av en mycket trevlig eftermiddag i SWEA-anda, lördagen den 11 maj. Vi var ett större antal festklädda svenskor bärandes kritvita kläder och med stora leenden på våra läppar.

Efter skål, födelsedagssång och mingel, var det dags för fotografering. Vi ställde oss i samlad trupp och blev förevigade, hela tiden med skratt och prat och glada tillrop. Sedan vidare upp på andra våningen för att hela gänget skulle filmas när vi skred tillbaka nerför trappan, som ett lucia-tåg. Mycket roligt och helt otränat!

Det blev tid för mat och i köket stod det dukat en buffé med många goda rätter. På bordet fanns också somriga blommor i vaser och servetter dekorerade i blått och gult. Vid synen av detta dök Idas sommarvisa upp i huvudet, «Du ska inte tro det blir sommar». Vi fylldes av den sköna känslan att vara ”hemma”.

Buffén bestod av smakrika pajer, fräscha sallader, saftig kyckling och skinka, krämiga ostar och till sist kaffe och chokladtårta (läs underbar «kladdkaka»…).  Det var ingen som led någon nöd! Till detta goda drycker i alla varianter.

Vinnare av poängpromenaden: Monica Olsson och Christina Risberg

Vi åt, drack och mumsade, men så blev vi tvungna att jobba! Styrelsen hade satt upp frågor till en poängpromenad på några strategiska ställen i huset. Här skulle de mest garvade medlemmarna få svettas lite! Allt mellan himmel och jord var det frågor om, men det var roligt, för vi fick lära oss mycket om SWEA på kuppen.  Christina Risberg och Monika Olsson visste allra mest och belönades av festarrangörerna Liselott Ygemar och Lena Engfeldt med SWEA jubileumsglas.

Ann-Christin Harr är vinnaren av 1 flaska mousserande i lotteriet, ordförande Kari Styren till höger.

Efter poängpromenaden fylldes kaffekoppen på igen och så var det dags för det älskade lotteriet! Vi bänkade oss på stolarna och i sofforna och tog fram mobilen. Så käckt att kunna köpa lotter med hjälp av mobilen när man inte har kontanter för handen. I Norge vippsar vi – i Sverige svischar vi…
På bordet inne i biblioteket hos Kari låg fina vinster uppradade, som vackra och intressanta böcker, färgglada schalar och gott sprudlande vin i magnumstorlek. Liselott var konferencier och gjorde ett riktigt underhållande jobb. De av oss som vann var väldigt nöjda och vi andra får hålla tummarna för bättre tur i nästa lotteri.

Tiden går för fort vid sådana här tillfällen – så också denna gång. Vi ser fram emot nästa jubileum!
Stort tack till Kari, Liselott, Lena, Eva med flera som hade organiserat vårt 40-års kalas!

Malin Sundborn

Foton: Liselott Ygemar, Janet Hansen o Kari Styren