SWEA Oslo

Sommarbrev från Anita i Litteraturgruppen

Kära litteraturintresserade Oslo-Sweor!

Hoppas ni alla har haft en mysig sommar och läst många spännande och intressanta böcker! Ja, nu har vi redan kommit till augusti men sommaren är fortfarande här! Kanske blir det lite mera regnväder och vad kan då var skönare än att krypa upp i soffan, lyssna till regnet och läsa en god bok?

Om ni är intresserade av fakta om hur vår värld verkligen ser ut, kan jag rekommendera att ni läser Factfulness av Hans Rosling. I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre. Inte bara är boken full av fakta med grafer (extra kul för en Excel-nerd som mig!) men den är också späckad med annekdoter från Roslings egna upplevelser runt om i världen.

Men vad händer egentligen i Litteraturgruppen under hösten? Det är planlagt en träff i Läsrummet torsdagen den 12/9. Då ska vi diskutera en bok om invandrarkvinnor och deras liv i Norge: Ut av skyggene, skriven av Shazia Majid.

Vidare har vi planerat en bokbytarkväll den 31/10. Som alltid är träffarna helt informella och alla som har lust att komma är hjärtligt välkomna.

Påminner till sist om vår Facebok-sida,
https://www.facebook.com/groups/292006921654131/ – hör av dig om du vill vara med i den!
Här kommer det tips om böcker man läst och plötsliga initiativ till att hänga med på intressanta aktiviteter på Litteraturhuset eller ett bibliotek. Följ med, följ med…..

Sensommarhälsning från Anita