SWEA Oslo

Världsmötet i Dubai 14-16 november 2019

Kari Styren, Ordf. SWEA Oslo

Ingenting är som ögonblicksintryck, men reflektion och helhet är bra komplement i de flesta fall, så här kommer lite av båda delarna från SWEA världsmöte i Dubai. Här ligger mina resebrev, programmet och massor av foton..

Resebrev I
Hej i Oslo

Varma hälsningar från Världsmötet i Dubai. Idag har International-styrelsen haft sammanträde medan många av oss andra varit på utflykter. Jag fick tillfälle att få uppleva “gamla Dubai”, som ni säkert vet, i det stora och hela, inte är särskilt gammalt. I kväll minglade jag med 299 andra Sweor från hela världen och åt fantastisk god mat under vacker mörk himmel och i behaglig temperatur. Här nede förutom mig är Oslo-medlemmarna Christina R, Inger K, Anita Z och Katarina S. I morgon blir det hel konferensdag här på hotellet för min del, när själva världsmötet äger rum. Temat är Ledarskap och förändringsarbete.

Dubai 2019-11-14
Allt gott från Dubai!

På torsdagen var de allra flesta av 300 deltagare från många SWEA-hörn i världen på plats i Dubai och Festival City, på konferenshotellet Holiday Inn. Vid registrering utdelades en imponerande ”goodiebag”, inte minst för att den innehöll ett silverarmband från VM-platinumsponsor, juvelerare Monili! Sammanträden, nätverkande eller rent umgänge med nya och gamla vänner – möjligheterna är många dagen före konferensstart!
På kvällen var det välkomstmingel och middag på grannhotellet Crown Plazas terrass varifrån utsikten mot Dubai’s skyline och Dubai Creek var magnifik.

Resebrev II
Hej igen, Dubai calling.
Idag har jag suttit på en stol mest hela dagen under en tätpackad konferensdag.

Av många bra inslag skulle jag vilja nämna presentationen av en SWEA-historik i digitalt format som kommer ut på nyåret. Vi fick en smakbit under Sverigemiddagen i Stockholm och igen i dag. Jag försäkrar, det är en fantastisk, nästan interaktiv sida, där du kan hitta hela världsvida historien i text och bilder/film från allra första början fram tills idag.

Så till dagens nyhet:
Nästa världsmöte äger rum i Fort Lauderdale 2021
.
Nyheten togs emot med applåder. Många insuper allt av upplevelser här, men förmår ändå att glädja sig till resan till en annan kontinent 2 år fram i tid! Fascinerande. Vi som är medlemmar i region VEMA kan dock glädja oss till regionmötet i Wien nästa höst. Lite Wien-provning får det allt bli i mars…. för att sporra till gruppresa från Oslo?
Svisch, jag förflyttade mig i tid och återvänder till nuet….

Efter snabbt ombyte efter konferensen gav vi oss iväg 270 av 300 tjejer i bussar och jeepar in i öknen till en camp. Kvällens lärdom blev: Låt inte unga smidiga tjejer ta plats framme i jeepen och sätt dig ödmjukt själv längst bak. Grabbarna körde för allt dom var värda och…. all sand är inte mjuk :).

Nåväl, med alla inre organ någorlunda intakta och utklädda med tema “Tusen och en natt” besökte vi alltså en camp varifrån vi kunde beskåda solnedgången, rida kamel, mingla, köpa diverse glitter och så småningom äta väldigt väldigt god mat – återigen i härlig temperatur. Underhållning i form av bl.a. magdans och eldkonster. Vi återvände relativt tidigt enligt våra vanor, men det gör ju ingenting, vi hinner sova sköna timmar före morgondagens regionmöten, vi som skall delta i dessa.
Ser att ni har trevligt hemma också! Perfekt!
Dubai 2019-11-15
Hälsningar till alla Oslo-Sweor från Kari

VÄRLDSMÖTEDAGEN: Fredag redan kl 08:15 samlades alltså deltagarna till världsmöte på Holiday Inn. Tekniska problem störde mötet under förmiddagen men avväpnade lyckligtvis inte International-styrelsens inlägg, ej heller Jessica Bjurström som berättade om den kommande världsutställningen i Dubai. Därefter följde Maria Sundin Al Mansoons kåseri om att leva i Dubai och Roma Bratts föreläsning om kommunikationens betydelse för Ledarskap och förändringsarbete. Före lunch hann vi också få prof. Dag Blancks presentation av Swenson Swedish Immigration Research Centre som numera huserar SWEAs arkiv och kan kontaktas om detsamma. Efter lunch var det i tur och ordning Kommunikationskommitténs tur att presentera sitt arbete, däribland Varumärkesmanualen med den nya SWEA-profilen, varefter Helena McCombie beskrev hur San Fransisco arrangerar träffar i SWEA Professional. Avslutningsvis presenterade Christina Moliteus och Tina O’Malley sitt imponerande arbete med visualiseringen av SWEA-historien i digitalt format. Helt till slut presenterades platsen för nästa världsmöte. Välkommen till Fort Lauderdale 2021! Det var dagens andra nyhet – den första var att vi fått en ny avdelning! Hurra för SWEA Sydney Adelaide Canberra!
Snabbt ombyte för alla VM-deltagare och svisch ut i öknen till en beduincamp, där vi bjöds på arabiskinspirerad buffé og underhållning.

Resebrev III
Hej – här kommer en liten sammanfattning av den sista gemensamma dagen – lördagen i Dubai. Återigen var det de morgonpiggas gyllene möjlighet, för vi startade kl 08:15 med dagens regionssammanträden som avslutades med årsmöten på eftermiddagen. Nämnas bör att för att överhuvudtaget komma fram till frukost och upp och ner i hissen (det plingade alltid vackert i en åt gången av de 5-6 tillgängliga…) och in till mötet, så gällde det att forcera hundratals filippinska begravningsentreprenörer. En utmaning!
Lördagen ägnades åt både formella och informella punkter. Under den mer informella delen fick vi besök av representanter för INT-styrelsen, admin och kommitteer som KOMKOM (kommunikation) och Donationskommitten m.fl. Nyttigt och trevligt. Mellan detta och det formella årsmötet genomförde vi under Agneta Hesselius, ordf. Barcelona’s ledning, en övning där vi skulle lägga upp en vision för SWEA i ett 5-års perspektiv. Min grupp bestod av 4 alfahonor som krånglade ivrigt i en halvtimme innan vi, smack smack, samlades till fullo om en lösning som var typ “vinna eller försvinna” för SWEA. Ehuru vi var mycket nöjda med vår lösning, är jag osäker på om den var begriplig för andra. Men processen innebar att vi lärde känna varandra och vi hade kul.
Efter årsmötet som avslutade dagen, så bytte vi om för att framträda i VITT och GULD på kvällens galamiddag. Det blev en kväll i växlande färger (se foton), med underhållning i form av en kvinnlig stråkkvartett, en svenska som sjöng bra och ja, sen talades det förstås till och från och avtackades som sig hör och bör. Ambassadören var bland ett fåtal särskilt inbjudna och han höll ett mycket trevligt ledigt tal.

Som ni ser samlades vi i vår regionstyrelse VEMA vid en tidpunkt till bus framför en fotograf. Det framgår att vi hade roligt?
Ja och det var det 
🙂. Nästa morgon upplöstes den stora flocken och jag har som en av 42 Sweor valt att åka på efterresa till Abu Dhabi. Det är ett privat val och har ni lust att veta mer om detta berättar jag gärna, men inte här. Allt gott från Emiraterna!
Vi ses plötsligt – på julbordet den 5/12 kanske?
Dubai 2019-11-16
Hälsningar ordf Kari

REGIONMÖTEDAGEN: Ny arbetsdag för oss som representerade våra avdelningar på lördagen – med regionmöten. Som framgår av mitt resebrev ovan var vi i VEMA-styrelsen igång hela dagen och besöktes då och då av resurspersoner från internationella styrelsen och kommitter.
Världsmötet i Dubai avslutates med galamiddag på Emirates Golf Club, den äldsta golfklubben i regionen. Monili var sponsor för kvällen och vi saknade ingenting. Klädda i vitt och guld firade vi glatt SWEAs 40-års jubileum.

Vänner! Jag vill passa på och tacka för förtroendet att som SWEA Oslo’s ordförande representera vår avdelning. Minnena är dyrbara och det gäller såväl samvaron i ”team Oslo” som arbetsmöten, som att träffa många nya vänner –  för att inte tala om alla upplevelser under ett fantastiskt arrangemang av SWEA Mellanöstern med ordförande och VM-general Maria Svedenhov i spetsen.

Wien är resmålet för nästa träff ute i världen. Jag hoppas ni frestas att vara med och göra ”team Oslo” till en stor, glad grupp i mötet mellan Sweor från tre regioner oktober 2020!
Glada, varma hälsningar
Kari

PS. Fotografierna är egna, andra Sweors eller återgivna med tillåtelse av Maria Sundin Photography.