SWEA Oslo

PIA SUNDHAGE – en utmärkt ambassadör

Pia Sundhage mottog hedersutmärkelsen Årets svenska kvinna 2020 av SWEA International under ett virtuellt möte med Sweor från hela världen den 6 augusti 2020.

Pia Sundhage får utmärkelsen för att ha tagit med sig sin svenskhet ut i världen och genom sin karriär satt Sverige på världskartan. Hon har givit damfotbollen ett ansikte och starkt bidragit till det ökade intresset för denna sport. Många är de som vittnar om betydelsen som Pia Sundhage har haft för dem och deras framgång.

Läs mer om Årets Svenska Kvinna 2020 här: ask.swea.org/2020/arets-svenska-kvinna-2020/

via Shutterstock

Juryns motivering:
Pia Sundhage är Sveriges största stjärna inom damfotboll – en pionjär! Pia har genom sin långa karriär som fotbollsspelare, fotbollstränare och förbundskapten i både Sverige, USA och Brasilien satt Sverige på världskartan. Som en av de första kvinnliga utlandsproffsen inom damfotboll har hon inspirerat många kvinnor och som tränare lyfter hon fram både kvinnor och Sverige genom att föra vidare vår värdegrund där hon är verksam i världen. Pia är en utmärkt ambassadör för det som är bäst med Sverige och inspirerar fortfarande många unga fotbollsspelare världen över.

Mer information: