SWEA Oslo

Digital jul

Det blir svårt att åka hem till Sverige för julen i år.  Dagsläget i Sverige är så mycket allvarligare än här och även nya riktlinjer att följa. Och väljer man ändå att göra det, så väntar karantän efter returen. Det är inte helt enkelt att få till. Så jag och min familj gör som många andra svenskar i Norge och kanske du med? Stannar här och får «gilla läget».

Jag tycker ju ändå att det kan funka, för denna julen.  Man behöver ju inte vara i samma rum längre för de stora sammankomsterna.  Inte heller för de små och regelbundna.  Att hålla god kontakt är så mycket enklare än förr med alla digitala hjälpmedel vi behärskar nu, eller i alla fall har bekantat oss med för att använda. I motsats till före den digitala revolutionen så kan man ju både ringa med video och enkelt skicka bilder eller små filmer. Det finns så många möjligheter med mobil och dator.

Jag har avtalat med familjen att ha en facetime-stund på julafton. Vi kopplar upp oss i 4 olika hem och har ett komprimerat julfirande, pratar och dricker glögg. De som har fått julklappar i posten kan öppna dom när vi andra ser på.

Men så var det den kramen då….

Det är helt klart att närkontakten är viktig. Det känns som om det är något som saknas vid digitala möten, det är som «elefanten i rummet». Alla tänker på det, men ingen säger något.

Vi får ta igen det förlorade under 2021! Mötas och kramas ordentligt så fort läget är klart.

😊 Jag glädjer mig.

Men nu är det förberedelser till jul som gäller och bakning för min del. Pepparkakor, havrekakor, mandelmusslor… Det blir nog inte 7 sorter i år, men några speciellt utvalda kakor.

God Jul och Gott nytt år!

Varma hälsningar
Malin

Bild från Receptfavoriter.se