SWEA Oslo

Vår trevliga gemenskap! Med globalt nätverk. Häng med!

SWEA Oslo är en av ett 70-tal avdelningar i SWEA International, som är ett nätverk bestående av cirka 7000 svensktalande kvinnor bosatta runt om i världen.

I Oslo är vi ca 150 Sweor som träffas vid olika arrangemang under året. Av tradition ordnar vi varje år våra fasta middagar som Valborgmiddag, Sommarmiddag,  Kräftskiva, Ärtsoppa med varm punsch och vi avslutar året med ett äkta svenskt julbord.
Dessemellan går vi på teater, konserter, utställningar eller bio tillsammans. Eller träffas för att prova viner eller kläder, byta böcker eller bara prata. Under pandemin har vi träffats online och det passar några av oss väldigt bra, så det kanske vi fortsätter med.

Den sista måndagen i månaden förutom juni, juli och december träffas vi till mingel, oftast i Vinterhaven på Hotel Bristol i centrala Oslo. Det är en mångårig tradition. Minglet är ett ypperligt tillfälla att hälsa på några av Oslo-Sweorna, du behöver inte vara medlem for att delta!

Se kalendern, kommande program eller genomförda aktiviteter här på webbsidan, så kan du läsa mer om SWEA Oslo aktiviteter.
Alla medlemmar är alltid välkomna att vara med, men några träffas nog oftare än andra för att dom har gemensamma intressen som dom prioriterar. Några sådana intressen är stick- och hantverk, golf och litteratur. För det har vi grupper med ansvariga som ser till att träffar blir av och att de annonseras för alla.

I SWEA Oslo har vi också en grupp som arrangerar träffar som har ett kompetensbyggande och/eller affärsinriktat innehåll. Den gruppen heter SWEA Professional Oslo. Professional-grupper finns på flera håll i världen och under den internationella hatten finns också SWEA Art för konstintresserade, SWEA Skriver för skrivintresserade och SWEA BUS som engagerar sig för att barn utlands ska lära svenska språket. Läs mer här: http://bus.swea.org/

SWEA som ideell förening har också ett syfte om att bidra till utbildning och utveckling som är förenliga med svensk kultur och traditioner och gör det genom donationer och stipendier. Läs mer om SWEA donationer HÄR.

Åter till avdelningen i Oslo.
SWEA Oslo har en officiell sida, en medlemsgrupp och en rad aktivitetsgrupper på Facebook.
Föreningen finns också på Instagram.

SWEA Oslo samarbetar med:

SWEA Oslo deltar vid Svenska Ambassadens främjarmöten.

Om du vill veta mer om SWEA Oslo, så ta kontakt med medlemsansvarig: sweaoslomedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
ANSÖKAN om medlemskap hittar du HÄR.

Välkommen!
önskar
Styrelsen i SWEA Oslo

, , , ,