SWEA Oslo

2021 – Välkommen!

De flesta ser nog tillbaka på 2020 som ett tråkigt och jobbigt år. Jag sa ofta på slutet av 2020, «bara 2021 kan komma så blir det bättre»! Situationen bättrar sig säkert nu då vaccinet har börjat komma.

Det är många saker som har förstärkt sig i vardagen. T ex hemmakontor, det existerade ju innan men det har det blivit mycket mer av. Så mycket att företag drar ner på kontorsarealerna för att slippa betala för tomma kontor. Förresten, kanske det fungerar bäst när dagis och skolor är öppna för barnen…?

Hemleveranser av mat. Visst hade det en klang av lyx tidigare? Nu är det allt mer vanligt.  Jag tycker det är skönt med en hjälp i vardagen att få maten hemkörd helt fram till dörren.

Digitala möten. Förut var det lite «exotiskt» när man skulle vara med på ett möte på skärmen. Nu är det standard! Det är ju fördelar och nackdelar med allt. Man kan tycka att det kan bli en lite onaturlig känsla med digitala möten, men de är effektiva. Fast det kan dyka upp lite oväntade situationer om man glömmer att stänga av ljudet eller flyttar pc-kameran till ett ställe som den inte skulle fotografera. Flera exempel på detta har visats i media, ganska så roliga!

SWEA Oslos årsmöte 2021 blir också digitalt och det är spännande. Det är perfekt att det pågår under flera dagar så att alla får tid att titta och rösta. Årsmöte genom några klick på mobilen, det är ett nytt scenario, men jag tror det kommer att gå väldigt bra. Det är viktigt att ha en positiv inställning till det, tänker jag, som med allt annat som måste lösas på ett alternativt sätt.

Det är mycket annat som händer i SWEA just nu. Rösta på «Årets svenska kvinna», lyssna på SWEA-podden, en mängd webbinarer, i tillägg till mingel, grupp/tematräffar och annat. Nytt är bytet till medlemsportal i Upright. Där kan du själv uppdatera din egen information och söka upp andra Sweor.  Sen vill jag förstås påminna om vårt medlemsmöte den 25 februari på Zoom. Missa inte det.

Nya medlemmar, erfarna Sweor, gammal och ny styrelse. Allt på en gång! Information om allt detta hittar du i det senaste nyhetsbrevet från ordförande Kari.

Och du, du har väl inte glömt att betala medlemsavgiften? 😊
Varma hälsningar Malin

Foto: Pixabay