SWEA Oslo

Lyckat när Oslo-Sweorna träffade ambassadören!

Det blev ett uppskattat möte mellan ambassadör Cecilia Björner och ett 30-tal Oslo-Sweor på Zoom häromdagen. Hennes presentation och den efterföljande diskussionen blev öppenhjärtlig och informell.

Vi fick höra om ambassadörens bakgrund och karriären inom bl.a. UD,  liksom om hennes intressanta arbetsplatser både i Sverige och utomlands, främst som yrkesdiplomat.  Vägen ledde till slut fram till hennes sista ”prestigepost” som ambassadör i Oslo. 

Cecilia Björner värnar om de nordiska frågorna och sökte tjänsten i Oslo av intresse för Norden. Hon önskar att se mer samverkan mellan länderna.  Hennes prioriteringar i höst blir den norska inrikespolitiken bl. a. med det förestående valet; Sverigefrämjandet och samarbetet med övriga främjarorganisationer såsom Norsk-Svenska handelskammaren, Business Sweden och SWEA Oslo; samt de säkerhetspolitiska frågorna. 

Ambassadören uppskattade att få en kort introduktion av SWEA, historik, syfte, aktiviteter och hon påpekade att hon hittills bara vagt kände till SWEA. Nu fick hon också veta att medlemmarna i SWEA Oslo utgörs av en grupp kompetenta kvinnor i olika åldrar, med olika yrkeserfarenhet och kunskaper, och hon såg fram emot fortsatta kontakter.

Tiden gick verkligen fort och avslutningsvis sa den nytillträdda ambassadören att hon nu dels längtade efter att snart kunna få bjuda in gäster till den vackra nyrenoverade ambassaden, dels att snart kunna få sitta ute och njuta av folklivet i Oslo.

Marianne Raidna Lunde
Ordf. SWEA Oslo