SWEA Oslo

Vilken lyckad kväll!

Torsdagen den 2 december var det dukat för julbord i Margaretakyrkan. Det var 40 Sweor som ville vara med på arrangemanget, och vilket arrangemang dom hade ordnat för oss alla!

Programkommittéen hade gjort allt för att det skulle bli så bra möjligt. De skall ha en taktfast applåd för insatsen. Helen med förberedelser och som bakat härliga saffranstårtor och en fantastisk rödkål. Emma och Karin höll ordning på allt och alla, medan Eva (Collett) stod på trygga ben i det nu upprustade köket. Flera frivilliga Sweor hjälpte också till under kvällen, det är mycket uppskattat.

Det var så trevligt att äntligen kunna träffas igen. Glädjen runt borden var glatt högljudd.  Att träffas så här i ellfte timmen med omicron på intåg, inte krama visserligen😊, men vara tillsammans som våra traditioner bjuder, ja det var uppskattat. Till historien hör väl att vi redan dagen efter fick vi nya restriktioner.

Kvällens värdar bjöd på en värmande kopp glögg. Att vi skulle finna vår bordspartner med hjälp av en del av en julklappslapp. Det var trevligt, för då fick man chansen att hälsa på både gamla och nya medlemmar. Det var många nya medlemmar med, nämligen.  Och som vi njöt av ett äkta svenskt julbord flera av oss inte smakat på flera år.

Marianne höll ett fint välkomsttal med en tillhörande snapsvisa, det var mycket uppskattat. Under middagen var det flera modiga damer som stämde upp och sjöng snapsvisor, till allas glädje. Några kända och flera som vi fick höra för första gången.

Lotteriet blev genomfört till mycken glädje, speciellt för de som vann många fina vinster. Liselott är tillbaka som en lotterichef och genomförde dragningen med mycket humor och gott humör.  Och vinnar blev ju alla till slut när vi fick plocka en julklapp i jultomtens säck. En kul tradition!

Tack för denna gången, och «tusen takk» till er som organiserade den här kvällen!

Hälsningar Malin

 

, , , ,