SWEA Oslo

Medlemsförmåner

Detta är dina förmåner som medlem i SWEA Oslo.

 • Möjlighet att gå på alla SWEA Oslos arrangemang och gemensamma aktiviteter.
  Information lämnas per e-post, men håll dig också uppdaterad via hemsidans kalender. Personliga initiativ delas i Facebook-gruppen för medlemmar: SWEA Oslo medlem
 • Möjlighet att vara med i de aktivitetsgrupper som finns.
 • RABATTER och förmånserbjudanden på kläder, hälsa/behandlingar, hotellövernattningar mm. KLICKA HÄR.
 • Samarbete med Voksenåsen Hotell & Konferanse ger möjlighet att gå på en del av deras arrangemang till rabatterat pris, se vårt program.
 • Samarbete med Norsk-Svenskförening ger möjlighet att gå på en del av deras arrangemang till medlemspris, se vårt program.
 • Få SWEA Forum 2 ggr/år.
 • Få SWEA Internationals nyhetsbrev SWEA-Nytt 6 ggr/år. Det skickas till de som angett en e-postadress.
 • Köpa särskilda SWEA-produkter. Vi i SWEA Oslo har två egna produkter.

Som medlem får du ett fantastiskt nätverk runt om i hela världen!

 • Möjlighet att vara med på olika SWEA-arrangemang som arrangeras i världen under året samt träffar som arrangeras i Sverige under sommaren som  tex Sverige-middagen och sommarluncherna, konstdagarna, resor i de olika länen mm. Se https://swea.org/
 • Möjlighet att resa tillsammans till de olika regionmötena (RM), eller till det kombinerade världsmötet (VM) och regionmötet (RM) som arrangeras vartannat år på olika ställen runt jordklotet. År 2005 kunde man faktiskt göra en rundtur runt jorden från RM till RM under en månads tid! Information om de olika RM och om VM finns på SWEA Int’s webbsida.
 • Möjlighet att använda Rumsförmedling i olika länder – personlig och bra service till ett bra pris. Berättelserna om hur olika Sweor får hjälp och vänner överallt, finns det många av. Några av dem kan du läsa längst ned på den här sidan.

Ut i världen – några erfarenheter från våra egna medlemmar:

*        Bed and Breakfast i Beverly Hills.
Min dotter skulle fylla 18 och jag hade inviterat henne på tur till Californien.
Vi körde bil från San Fransisco upp i vackra Napa Valley. Därefter Highway south 1, det vackra klipp och berglandskapet omkring Big Sur, ned mot lågland och värme, St Barbara, Malibu, St Monica och till sist Los Angeles.

Här skulle vi nu finna fram till Marianne Sample i SWEA vars annons om bed and breakfast jag funnit i medlemsbladet SWEA International. När trafiken tätnade och filerna blev alt flera ju närmare vi kom LA var jag otroligt tacksam för “Miss San” vår GPS som hade ansvaret för att vi kom fram till Mariannes adress. I Beverly Hills och Olympic Blvd meddelade så Miss San – “you have arrived”. Ok, men var bor hon här? Vi fick ringa. Efter lite “var är ni, var står ni”? såg vi denna söta kvinna, stå där och vinka ..och vinkade in oss i sitt garage. We have arrived!

Vi hade det fantastisk i huset hos Marianne. Vi kände oss så välkomna, så hemma med en gång, vi var inte längre turister, vi “bodde” i Beverly Hills! Romantisk, fint rum med läckert badrum. Vi fann en samhörighet direkt, hade så mycket att prata om och fick tips om matställen, shopping. Min dotter fick information om skolor hon ev. kommer att söka till och erbjudande om att här har hon en “amerikansk mamma” och ett svensk miljö att finna tillhörighet i om hon efterhand väljer studier i LA.
Marina Udén, Oslo

*        Gästfrihet utöver det vanliga!
Johan, 18 år, är på väg till Washington för att gå på kurs och vi får besked om att den familj som ska logera honom den första natten har fått akut förhinder.

Sonen stod utan härbärge första natten och försökte övertyga sin mor om att han säkert kunde finna ett ok hotell på egen hand när han kom fram!
Som nybliven SWEA kontaktade jag vår ordförande Katarina Silfverskiöld då Bed & Breakfast i SWEA-regi kanske kunde vara en möjlighet – tre dagars varsel…

Inom 24 timmar anmälde sig Ulrika Mikel i Washington. Johan kunde få sova över i hennes TV-rum. Fantastiskt!
När Johan kom fram väntade hon med köttbullar och potatismos. Johan sov tryggt och lugnt och Ulrika guidade honom i staden innan hon släppte av honom vid George Washington University nästa dag. Han fick tack vara Ulrikas vänlighet och gästfrihet och den unika SWEA B&B ordningen en unik och väldigt positiv start på sin USA-vistelse.
Kristina Arntyr, Oslo

 *         Världsvid vänskap.
Jag bestämde mig för att resa till världsmötet i New Orleans. Problemet var bara att jag tyckte det blev dyrt med enkelrum och jag hade ingen rumskamrat. Presenterade behovet för SWEA i New Orleans.

En spännande mailaktivitet startade. Jag kom i kontakt med en i Nice,en i Boston och en i Syd Afrika. “Brevväxlingen” med dessa var spännande,hur bar man sig åt när inte e-mail fanns?
Till slut blev det min kontakt i Syd Afrika som klaffade. Spänningen var stor, redan vid mellomlandning i Chicago förstod jag att jag hade haft tur. Sylvia hade innan vi alls träffat varandra bjudit mig att besöka hennes ena vingård den i Californien, hon har en till i Syd Afrika och jag hade tatt chansen att tacka ja.

Efter mötet i New Orleans flög jag över till Californien. Sylvias mann har arbetat med järnvägar i USA och har en konduktörvagn som är inredd med alla bekvämligheter och fungerar som gäststuga. Där bodde jag. Deras gästfrihet var storartad. Jag fick vara med på lokal fest med vinodlare i distriktet (Alexander Valley), vi var på vingårdar, red-woodskog och lopp-marknad. Sylvia har också inviterat mig Syd Afrika när det måtte passa.

 Detta är “världsvid vänskap”, SWEAs “motto”, i ett nötskal. Var inte rädd för att resa ensam!
Marie-Anne Sekkenes, Oslo

Så några historier från den stora SWEA-världen.

 *         Ordföranden i Madrid fick mail från en Swea i Dubai som frågade om spanskkurser i Madrid då deras dotter behövde en snabb kurs under sommaren för att  förbättra sina betyg. Tonårsflickan kom till Madrid och fick bo hemma hos ordförandens familj. Resultatet blev, förutom bättre betyg, att husets dotter och Dubai-flickan har blivit jättegoda kompisar och att de båda familjerna ska fira nyår tillsammans.
AO Madrid

*         En Boston-Swea skulle följa med sin man på hans affärsresa till Istanbul och skrev till SWEA Istanbul för att få tips på vad hon kunde göra när hon var där eftersom mannen skulle arbeta. Resultatet: De inte bara gav henne tips på vad hon själv kunde göra i stan, de träffade henne när hon var där och tog hand om henne.
AO Istanbul

Det finns fler, hur många som helst faktiskt, och vi hoppas att snart få höra fler från er som är smarta nog att använda er av SWEAs fantastiska nätverk!

 

Och till sist ett tips: Bär din SWEA-nål när du är ute och reser!
Oddsen för att du då får kontakt med andra Sweor är väldigt höga! De finns överallt och det är alltid som att träffa gamla vänner när man ses!