SWEA Oslo

Att ha en aktiv roll i SWEA Oslo

Att vara aktiv i styrelsen, ansvara för en uppgift, en aktivitet eller jobba tillsammans i ett av teamen är både roligt och utvecklande. Och det är en del av gemenskapen och ett tillfälle att snabbt bygga relationer både lokalt och globalt.

Nedan följer lite närmare information:

Vi söker alltid resurspersoner!

Vi vill gärna komma i kontakt med dig som skulle vara intresserad av att jobba i styrelsen, programkommittén, utveckla Professional eller vilja syssla med PR och kommunikation, tex sociala medier.

På kort tid har SWEAs internationella nätverk givit oss nya möjligheter som kompletterar vår verksamhet lokalt. Vill du inte vara med och ta nästa steg?

Oavsett hur mycket tid du skulle kunna lägga ner, vare sig du är ny i SWEA Oslo eller har varit medlem och kanske t.om. aktiv tidigare, så kan du alltid anmäla ditt intresse!

Gör det här och nu!
UTAN DIG INGEN FRÄS I SWEA Oslo

Valberedningen
Maud, Anita och Lisette

Sorry, but this form is no longer accepting submissions.

Aktiv i SWEA?

Hej!
Vi söker kandidater till styrelsearbete och arbetsgrupper.
I styrelsen får du tillfälle att lära dig mycket nytt och att driva SWEA Oslo framåt. Glada kvällar med likasinnade Sweor ingår också. Erfarenhet är inte avgörande, utan snarare dina egenskaper, ditt intresse och ditt engagemang.
Alla i styrelsen har olika roller, men ansvaret för verksamheten bär man gemensamt. Att sitta i styrelsen innebär att du aktivt arbetar för SWEAs syfte och medlemmarnas intressen.

På årsmötet väljs ordförande, vice ordförande, kassör och sekreterare samt ytterligare poster som är obesatta. Vi behöver programansvarig, medlemsansvarig, helst PR-ansvarig/redaktör och Professional-ansvarig i styrelsen också, För mer info om de olika styrelseposterna, se under “Att sitta i styrelsen i SWEA Oslo“. Vi väljer också revisor och revisorsuppleant samt valberedning.

Dessutom har vi flera arbetsgrupper. Teamen jobbar med vårt program, PR-kommunikation osv. och det finns alltid plats för en till.
Valberedningen hjälper till och sätter dig i kontakt med rätt person.

Hör av dig till sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com om du vill veta mer eller är intresserad av att bidra i SWEA Oslo.

Hälsningar
Valberedningen
Maud Ekholm
Anita Mathiesen
Madeleine Widtfelter

Pyssla med hemsidan

Webmostern är den som får event skickade till sig och lägger ut dom på hemsidan, ser till att informationen som ligger där är uppdaterad och skriver en del egna texter.

Hon jobbar tillsammans med PR/Sponsoransvarig och de andra i PR-teamet för att få fram redaktionellt innehåll, lägger ut länkar i Facebookgruppen med mera.

SWEAs websida är en WordPress-sida, så om du har erfarenhet av det sedan tidigare kommer du in i det på 10 minuter. Har du inte jobbat med WordPress förut kommer du lära dig ganska snabbt. Det finns mycket bra stöd att få från SWEA centralt.

Verkar det intressant?! Hör av dig! Du kan också nominera en Swea som du tycker är en passande kandidat till en post. Skicka ett mail till sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller prata med någon från valberedningen, t.ex. i samband med vårens eller höstens större arrangemang.

Sätt din prägel på SWEA Oslo, det finns alltid plats för dig!

PRatmakare sökes

SWEA Oslo har en PR-grupp som består av en ledare, Redaktör (som producerar skrivet material för föreningen), Webmostern (som ser till att saker kommer ut på hemsidan) och den Instagramansvarige (som…ser till att saker kommer ut på Instagram, rätt givet kanske?).

Tycker du att det är kul att profilera SWEA Oslo och gillar att kommunicera internt och externt, och har du lust att leda PR-gruppen? DÅ är rollen som PR-ansvarig något för dig.

Du kan också nominera en Swea som du tycker är en passande kandidat till en post. Skicka ett mail till sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com eller prata med någon från valberedningen, t.ex. i samband med vårens eller höstens större arrangemang.

Sätt din prägel på SWEA Oslo, det finns alltid plats för dig!

Har du en vass penna och visst ordningssinne?

I SWEA Oslo är det sekreteraren som håller ordning på arkiveringen, ser till att mötesreferat blir skrivna och ger administrativt stöd till styrelsen.

Är du flink med dator, penna och hålslag så är den här rollen definitivt för dig. Du hjälper ordföranden i förberedelser och efterarbete i SWEA Oslos styrelsemöten, bidrar med hjälp vid utskick och annat där det behövs någon med lite struktur och stå-på-vilja för att få något gjort.

Är du en trådhållare?

Ligger det för dig att hålla ordning på saker? Styra och ställa utan att för den skull vara en potentiell diktator? Är du en som får folk att vilja jobba med dig för att du är en sån som får saker att hända? Och kanske också har en gnutta finkänslighet och respekt för att folk är olika?

Gillar du att inspirera folk att göra sitt allra bästa? Drivs du av att motivera och leda andra i arbetet? Är du en visionär med erfarenhet av att vidareutveckla en organisation samtidigt som du inser värdet i att bevara traditioner? Strategisk?

Och tycker du att det är det kul att få resa lite då och då och representera i större sammanhang där människor från hela världen möts, att känna att man är del i något ganska stort?

I så fall är rollen som ordförande i SWEA Oslo som klippt och skuren för dig.

Löp och sök hos sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.no

Arrangör av trevligheter sökes!

För den som tycker om att vara med och skapa festligheter är Programkommittén rätt ställe! Här är man med och ser till att det blir kräftskiva, julmiddag och andra sociala sammankomster där många Sweor tycker om att samlas år efter år.

Det är inte programkommittén själva som ordnar allt nödvändigtvis, utan de har hjälp av alla oss andra som kommer lite före och ställer i ordning eller stannar lite efter och städar efter kalaset. Men det är programkommittén som ser till att det blir en fest!

Det formella ansvaret är att ansvara för ekonomisk och praktisk planering av den fasta programverksamheten. De bidrar också med att koordinera och ge övergripande stöd till all aktivitetsplanering inom föreningen.

Förutom det fasta programmet hittar de på annat trevligt som vinprovning, yoga, gå Elvelangs och mycket annat.

Kommittén är representerad i SWEA Oslos styrelse.

Vill du veta mer? Kontakta sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com!

Undrar du vem som har rollen idag? Det hittar du här.