SWEA Oslo

Styrelsen 2017

Är du nyfiken på de olika rollerna i styrelsen? Kolla här så får du veta lite mer vad de håller på med om dagarna! (Texterna är skrivna inför årsmötet 2018)

Styrelse 2017

Ordförande: Katarina Silfverskiöld, sweaosloordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

När Katarina kom till Norge var planen att läsa en tre månaders kurs på universitetet för att komplettera sin Master. Det är nu många år sedan. Kärleken, som visade sig vara norrman, gjorde Katarina till Oslobo permanent. Tillsammans med Morten har det nu blivit både barn, hundar och häst. Med en stadig hand kan Karatina styra skeppet, hon har nämligen varit med i SWEA sedan starten 1993. Då satt hon i den första styrelsen och hon har också suttit fyra år i SWEA Internationals så kallade Framtidskommitté. Okända vatten är inget hon räds, då hon bytt bransch nästan varje gång hon bytt jobb. Med Katarina har styrelsen en rutinerad ledare bakom rodret.

Viceordförande: Ann-Kristin Harr, sweaosloviceordf(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Ann-Christin som har rötter i Värmland, kom till Norge via Venezuela 1982. Efter ett antal års arbete i Syd- och Nordamerika, var tanken att jobba några år runt omkring i Europa med Up With People. Det som hände sen är hon inte ensam om. Ett möte med en norsk man blev till giftemål och flytt till Bergen. Där jobbade Ann-Christin inom SAS. I dag är hon egenföretagare med många järn i elden. Önskar man sig en tur ut på det böljande blå säljer Ann-Christin lägenheter på fartyget The World, dessutom har hon uppdrag hos interiörarkitekt och samarbetar med ett företag som forskar på “anti-ageing” produkter. För invärter och utvärtes bruk.

Sekreterare: Louise Ringberg, sweaoslosekr(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Louise kom till Oslo 2015 och här jobbar hon som Personal Assistant till Ambassadören på Delegation till Norge. Med ett fyraårigt kontrakt är Louise, som annars bor i Bryssel, nu Oslobo fram till hösten 2019. Med till nordligare trakter följde sonen Jakob, som nu går sista året på Oslo International School i Bekkestua. Louise man som också arbetar för EU bor kvar i Bryssel. Innan dess bodde familjen Ringberg i Malawi och Tanzania, i sammanlagt åtta år. Louise har arbetat som FN-soldat i Libanon och fick där testa att köra pansarvagn. Idag finns chansen att du stöter på Louise i ett av Oslotraktens många skidspår, hon har nämligen precis börjat en kurs i längdåkning.

Kassör: Annika Samuelson Kjøle, sweaoslokassor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Annika har bott i Norge i 35 år och är civilekonom från HHS i Stockholm. Efter tio år med redovisning i advokat-och fastighetsbranschen, arbetar hon nu som marknadschef i Selvaag Eiendom. Hennes två unga vuxna döttrar är båda studenter, men inte i Oslo. Själv bor hon i Kolbotn tillsammans med sin sambo. På fritiden tycker Annika om att träna, och då med Friskis och Svettis i Oppegård! Den föreningen startade hon 1998. Annika passar på att ge oss ett fint Oslotips; gör ett besök i den vackra Skulpturparken ytterst på Tjuvholmen en vacker sommardag. Köp en kopp kaffe på Vingen eller bara sitt i gräset och njut.

Medlemsansvarig: Therese Petersson, sweaoslomedlem(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Therese kommer från Västerås och tillsammans med sin familj flyttade hon till Oslo för tre år sedan. Familjen består av make, ett utfluget barn och tre barn i åldrarna sju, nio och tretton. Till familjen hör även en liten Chihuahua. Tillsammans bor de i Orreskog med närhet till naturen. Att resa till olika platser är något Therese gärna gör om tillfälle ges. Hon har alltid arbetat med människor, just nu på IKEA. Therese uppskattar att möta och lära känna nya människor och lagar gärna mat att bjuda på, både till vardags och till fest. Och det är inte alla som vet att Therese älskar att dansa!

Programansvarig: Anita Mathiesen, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Som nummer fyra i en syskonskara på tio, föddes och växte Anita upp på en bondgård i Hörby i Skåne. Äventyrslust förde henne till New York där hon utbildade sig till biolog vid Columbia University. Tillsammans med sin norska man och en dotter flyttade hon till Oslo-området 1971 och har arbetat som forskare inom läkemedelsbranschen i över 40 år! Numera är Anita pensionär, har tre vuxna döttrar och sex barnbarn. I tillägg till barnbarnen är hennes största nöjen att träna och att vara ute i naturen. Anita har hunnit bo lite i Italien och i Frankrike och Danmark. Medlemskapet i SWEA Oslo startade redan 2006 och med Anita som programansvarig är vi i trygga händer. Hon har nämligen innehavit posten sedan 2013.

PR/Sponsor: Anna Gleisner Birkeland, sweaoslosponsor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Som nyutbildad Civilekonom styrde Anna stegen mot Oslo 1993. Här fick hon sitt drömjobb på Business Sweden (Exportrådet), som gav en bra start för vidare jobb, men också för att bekanta sig med den svenska miljön i Norge och SWEA. Tillsammans med sin norska man och två döttrar bor familjen på St Hanshaugen. Idag arbetar Anna på Xledger och när hon har ledigt tar hon gärna en tur i Nordmarka eller ut till hytta på Hvaler.

 

Kulturgruppansvarig: Solveig Fjellestad, Sonja Nilsen, sweaoslokultur(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Det är svårt, men en flytt till en ny stad är egentligen världens chans, chansen att skapa något nytt, säger Solveig och minns hur hon som ny i Oslo egentligen inte kände nån. Under en cykeltur trampade Solveig förbi Svenska kyrkan och bestämde sig för att gå in. En minnesvärd stund och en fika senare hade hon fått nys om SWEA, där hon började hjälpa till i köket för att få nya bekantskaper.

Och tänker man på saken är det sällan man tar in nya bekantskaper i en gott vuxen ålder. Solveig kommer ihåg när hon själv träffade en norska i en liten håla i Sverige som inte fick kontakt med nån. Med SWEA har alla möjlighet att göra något när man vill. Det är en trygghet och världens möjlighet, samtidigt som det är skönt att kunna komma och gå som man själv önskar, säger Solveig som idag är kulturgruppansvarig.

SWEA Professional: Kari Styren, sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Femton år gammal flyttade Kari från Sundsvall och sedan dess har det hänt mycket. Studier och jobb i Stockholm, Aix, Lillehammer, Hamburg och Oslo och ett speciellt möte med en trevlig östgöte som råkade ha vägarna förbi, bland annat. Det senare resulterade i familj med tre nu vuxna barn. 2015 var Kari med och startade SWEA Proffessional i Oslo, ett nätverk för den businessintresserade. Och företagsamhet har hon gott om erfarenhet av då hon varit egenföretagare ända sedan småbarnsperioden. Idag arbetar Kari som translator för näringslivet och som tolk för polis och domstolar. Styrelsearbete i Stabæk fotboll har gjort att Kari är stolt innehavare av såväl guld- som silvermedaljer från norska damfotbollens elitserie, trots att hon själv aldrig har haft fotbollsskor på fötterna. Hon spelar hellre flöjt….

Redaktör: Hanna Haglund, sweaosloredaktor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Iförd väst, nystryken vit skjorta och ett svart förkläde serverade Hanna en alkoholfri veteöl till en trevlig gäst i Biblioteksbaren på Bristol Hotell. Gästen visade sig vara ordförande i SWEA Oslo och de båda kom i samspråk. Då Hanna var en relativt nyutbildad journalist utan kontaktnät i Oslo kunde kanske SWEA vara en spännande möjlighet? Både för nya möten och för att få vässa pennan igen. Det blev ett lyckat möte. Och vässar inte Hanna pennan tycker hon om att syssla med radio. Hon har till exempel låtsas vara morgonpigg på P4 i Borås, där hon startade morgonpasset i studion varje morgon klockan 05:59.

Övriga poster

Revisor: Kerstin Wollan, sweaoslorevisor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Revisorsuppleant: Birgitta Persson, sweaoslorevisor(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Valberedning: Kari Styren, Anita Mathiesen, Susanne Doksæter, Maria Angell-Dupont, Katarina Trolle-Offergaard, sweaoslovalberedning(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Webmistress: Pernilla Edlund, sweaosloweb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Efter att ha haft en egen WordPressblogg i flera år var steget kort att ta över stafettpinnen som webmistress i SWEA Oslo. Där har det blivit en del förändringar det senaste halvåret med bland annat en Mat-och vin-spalt och en egen Osloblogg där små reportage från event blandas med personporträtt och annat mer eller mindre relaterat till SWEAs verksamhet.

Den som har lust att skriva några rader på SWEA Oslos hemsida kan bara ta kontakt så får vi det på plats!

Produktansvarig: Elisabeth O. Chirinian, sweaosloprodukt(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lotteriansvarig: Christina Lööf, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Bristolvärdinnor: Kirsi Saikkonen, Boel Persson, Elisabet Kolderup, Nina Marttinen Gabrielsen, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Instagramansvarig: Linda Palmqvist, sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Programansvariga: Annika Cygan, Christina Friberg Andersson, Kristina Sandgren Furberg, Anna Wallinder, Christina Nordstjärna

Kristin Sandgren Furberg

Kristina är diakon i Svenska kyrkan i Norge, med utgångspunkt i Margaretakyrkan i Oslo. Hon kom till Norge 2014 och trivs gott både med staden och församlingen. Uppgiften som diakon innebär att vara i kontakt med svenskar och människor med svensk anknytning för att hjälpa till att stödja och stärka i en svår livssituation. Arbetet för henne till hem, sjukhus, äldreboenden och fängelser bland annat. I kyrkan vid Hammersborg finns också samtalsrum och möjlighet att sitta ned och dela tankar och funderingar över tillvaron. Kristina är medlem i Swea sedan 2014 och gick med i programkommittén 2017.

Andra kontaktuppgifter

Stick-och Hantverksgruppen: sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Oslo omsorg: sweaosloomsorg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Oslo Golf: sweaosloprogram(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

SWEA Professional Oslo: sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com