SWEA Oslo

Anslagstavlan. Värt att veta!

anslagstavla SWEA

JULHÄLSNING FRÅN VOKSENÅSEN
Varma hälsningar från Voksenåsen. Håller stängt “röda dagar”, jul- och nyårsafton, men serverar kaffe och hembakade bullar till dig som har vägarna förbi under mellandagarna.

FIRA NATIONALDAGEN
Ta del av firandet, vare sig du befinner dig här eller där i en annorlunda vardag.

SWEDEN LIVE: är en 24 timmar lång livesändning som arrangeras av Svenska institutet m.fl. Dagen bjuder på musikuppträdanden, kulturevenemang, hemma-hos-inslag och museivisningar anpassade för en internationell publik i alla världens olika tidszoner. Gå till Facebooksidan https://www.facebook.com/events/607558036526772/ eller klicka här : https://sweden.se/culture-traditions/lets-celebrate-the-national-day-of-sweden/

NATIONALDAGSFIRANDET FRÅN SKANSEN kan du titta på i SVT Play från kl 20. Sändningen varar 1t 50 min. Klicka här: https://www.svtplay.se/nationaldagen
Och sist men inte minst tipsar programansvarig Eva Collett om att en del kommuner sänder digitalt firande.
Titta in på respektive kommuns hemsida för mer information.

Mycket nöje!

VALBORGSFIRANDET 2020
Voksenåsen och Norsk- svensk forening hälsar i år välkommen till Valborg online,


Svenska kyrkan i Norge bjuder på klassisk valborgssång och Sveriges ambassadör i Oslo håller talet till våren.
Valborgsfirandet på Voksenåsen kan du följa från kl. 19:30 via Facebook!
Klicka HÄR.

 

 

KONFIRMATION I SVERIGE?
S:t Johannes församling förvaltar uppdraget som en av Svenska kyrkan i utlandets hemvändarkyrkor och erbjuder utomlandsboende svenska ungdomar i åldern 14-19 att delta i konfirmationsundervisning i Stockholm under vecka 31. Den 1 augusti blir det konfirmationsgudstjänst i S:t Johannes kyrka. Läs mer om detta konfirmationsalternativ för unga svenskar boende utomlands här.

DUBBELT MEDBORGARSKAP
Från och med den 1 januari 2020 tillåter Norge ett eller flera medborgarskap i tillägg till det norska, Det gör redan Sverige, Danmark, Finland och Island, vilket innebär att du inte längre behöver avsäga dig ditt svenska (danska, finska eller isländska) medborgarskap om du vill ansöka om norskt medborgarskap. Informationsmöte 3 mars 2020 i regi av Norsk-Svensk Forening och Föreningen Norden, Oslo. För anmälan, se vår kalender.

JULBASAREN I SVENSKA MARGARETAKYRKAN
äger rum 22-23 november 2019
Den svenska julbasaren i Margaretakyrkan är en traditionsrik mötesplats för tusentals besökare.  Här kan du köpa svenska matvaror, svensk hemslöjd, svenska tyger, lotter etc. samt njuta av hembakat i kaffeserveringen. En gång i timman kan du dessutom njuta av julmusik i kyrkan. 
https://www.svenskakyrkan.se/norge/julbasar

TV-licensen ”försvinner” och inga elefanter uppträder på cirkus från den 1 januari 2019. På SVT.se via den här länken kan du läsa om fler nya lagar i Sverige:

Glöm inte att rösta!

 

 

 

 

 

Ändring i passlagen från 15 april 2016

Passlagen

Sverige får nya sedlar och mynt

nya sedlar och mynt