Välkommen!

Vi har en gemenskap du inte vill vara utan

SWEA Oslo är den bästa plattformen för professionellt och privat nätverkande för svenska och svensktalande kvinnor bosatta i Norge. 

SWEA Oslo är en icke-vinstdrivande, ideell förening för svenska och svensktalande kvinnor som bor i Norge. Vi har medlemmar framför allt i Oslo-området, men också i Østlandsområdet och söderöver t.om. Telemark. Vi är för närvarande 140 medlemmar i alla åldrar och med olika bakgrund.

VAD ÄR SWEA?

SWEA Oslo tillhör den internationella kvinnoföreningen SWEA International som har 7000+ medlemmar över hela världen, fördelade på ett 70-tal lokalavdelningar i 33 länder. Tillsammans utgör vi ett globalt nätverk av engagerade kvinnor med anknytning till Sverige.

Förkortningen SWEA står för Swedish Women’s Educational Association. SWEAs syfte är att främja och sprida kunskap om svensk kultur och tradition och det svenska språket. Och att vara ett lokalt stöd och nätverk för svenska kvinnor boende utomlands och när de återvänt hem. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige.

SWEA erbjuder ett personligt kontaktnät och utgör på många håll ett starkt stöd till den svenska industrin. Som medlem i SWEA får du tillgång till en värdefull, internationell vänkrets vars sammanhållning grundas på två för SWEA fundamentala värden; global vänskap och kompetens!

I enlighet med sitt syfte ger SWEA donationer och stipendier till ett sammanlagt värde av cirka 2 miljoner svenska kronor per år. Vill du läsa mer om SWEAs donationsverksamhet, besök SWEA Internationals hemsida här.

SWEA OSLOS UTBUD
Här i Oslo erbjuder vi ett brett och varierat utbud av aktiviteter för våra medlemmar. Vi har en tradition med fem årliga middagar/fester; den första inför Valborg, sen vid midsommar och när det är dags för kräftskiva, höstvarm ärtsoppa/punsch och så småningom har vi julbord. Våra programansvariga sätter dessutom ihop säsongens program som brukar innehålla besök på museer och utställningar, biobesök, teater och konserter, luncher, after work och mingel, mat- och vinprovningar eller föredrag om allehanda ämnen. Ytterligare resurspersoner håller i gruppaktiviteter där man odlar sitt intresse eller utvidgar sina vyer t.ex. om norskt affärs- och arbetsliv (Professional-gruppen), litteratur (Litteraturgruppen), för att spela golf (Golf-gruppen), träna eller vara aktiv inne och ute (PULS)  eller hantverka (Stick- och hantverksgruppen) osv. Våra aktivitetsgrupper utgör en utomordentlig plattform för våra medlemmar att vara delaktiga och engagera sig i föreningen.
Ta en titt på vårt kommande program i kalendern här på hemsidan.

Ett medlemskap i SWEA Oslo innebär att du får delta i dessa och många andra roliga aktiviteter. Du har även möjlighet att föreslå och ta initiativ till andra aktiviteter inom ramen för föreningens syfte. Dessutom finns alltid möjligheten att engagera sig aktivt i styrelsens arbete! Det är inte bara en lärorik och ansvarsfull uppgift, men också roligt och givande. SWEA Oslos styrelse omfattar posterna ordförande, vice ordförande, sekreterare, kassör, programansvarig, medlemsansvarig och PR-ansvarig/redaktör. Du kan även vara med i en arbetsgrupp som driver våra projekt. Som medlem i SWEA  Oslo får du också tillgång till vårt omfattande, internationella nätverk av SWEA-medlemmar i världens alla hörn och vi har också direkta medlemsförmåner, läs mer HÄR.

Vill du bli medlem i SWEA Oslo? Klicka här!