Oslo

Hur SWEA startades i Oslo

SWEAn Gunnel Meyer hade bott tre år i Bryssel innan hon flyttade till Oslo. Genom sitt redan etablerade nätverk i SWEA, började hon undersöka intresset för en avdelning i Oslo. Det lades ner ett stort arbete med att skicka ut information om SWEA till svenskor i Oslo och det resulterade i ett möte på Voksenåsen. Mötet blev lyckat. Man arrangerade fler möten och kulturaktiviteter i tiden som följde för att få så många som möjligt intresserade av medlemskap.

Den 31 mars 1993 invigdes föreningen i Oslo med pompa och ståt i det svenska residenset. Agneta Nilsson, SWEAs grundare, kom från Los Angeles till invigningen. Därmed invigdes SWEA Oslo som en andra avdelning i Norge efter SWEA Telemark i Skien.

SWEA Oslo i dag

SWEA Oslo har ca 150 medlemmar som träffas vid olika aktiviteter under året eller bara för att prata som de goda vänner vi blir.

Vi har arrangemang som speglar våra svenska traditioner som tex Valborg, kräftskiva och sommarfest, och vi delar ärtsoppa med varm punsch under hösten. Vi avslutar mycket gärna året med ett äkta svenskt julbord.

Dessemellan går vi på teater, konserter, utställningar eller bio tillsammans. Vi  träffas också till kurser, vinprovningar eller «Afternoon tea». Eller gör något annat tillsammans som någon av oss spontant har lust att dela med gemenskapen. Det kan vara en promenad, en skidtur eller bootcamp ute i friska luften…

Den sista tisdagen i månaden träffas vi till mingel/After Work. Det har i alla år hållits på måndagar på traditionsrika hotell Bristol, men äger numera rum på tisdagar på Olivia, en mysig italiensk restaurang på Karl Johan, mitt i stan. Minglet är öppet för alla som har lust att bekanta sig med SWEA Oslo – träffa några av oss som är medlemmar och känna sig för i vår gemenskap. Det är också en fast mötesplats för mångåriga medlemmar.

Bland våra medlemmar odlas intressen och nya möjligheter i flera mindre grupper. Några av dem har funnits i några år som t.ex. stick- och hantverksgruppen, golfgruppen och SWEA Professional Oslo.  PULS finns här,  senast provades paddeltennis. En bridgegrupp och en litteraturgrupp behöver en knuff, kanske du har lust att bidra?

SWEA Professional-gruppen inbjuder regelbundet till träffar. Det är en utmärkt och trevlig mötesplats och ett nätverk för oss som har särskilt intresse för personlig utveckling, kompetens- och affärsutveckling. Mycket intressant att höra om och lära sig av varandra eller inbjudna gäster. Eller genom besök på arbetsplatser eller verksamheter.

Genom att vara medlem i SWEA Oslo så har du ett nätverk av 6-7 000 svensktalande kvinnor i hela världen. Men det viktigaste är att du får gemenskapen bland Sweor i Oslo i vardagen.

SWEA Oslo finns på Facebook och Instagram. Medlemmar kommunicerar med varandra i vår medlemsgrupp på Facebook eller chattar i de olika intressegrupperna där. Man kan fråga varandra om det mesta som gäller att bo och leva eller om pågående evenemang och aktiviteter i Oslo.

Kommande aktiviteter

28

maj

02

juni

06

juni

07

augusti

03

oktober

Varmt välkommen till SWEA Oslo!

En fantastisk och personlig resurs

Bli medlem i SWEA Oslo