SWEA Oslo 30-årsjubileum

SWEAs 30-årsjubileum firades med en fin mottagning på Sveriges ambassad den 20:e april. Vi var hela 75 kvinnor som möttes på kvällen i den vackra ambassadbyggnaden. Vi serverades bubblor i glasen och ambassadör Cecilia Björner hälsade oss välkomna och höll ett varmt tal till oss. Därefter var det vår ordförandes tur, Marianne Lunde, som även hon hälsade oss välkomna och talade lite om SWEA generellt, om värme och gemenskap. Maud Holst, som var med när SWEA startade i Oslo, höll ett litet kåseri om hur det hela började.

Gratulationer framfördes från SWEAs internationella ordförande och vice ordförande.

Marie-Anne Sekkenes framförde hälsningar från den svenska Margaretakyrkan via prästen Per Anders.

Så serverades vi en mycket läcker buffet med bl.a. västerbottenpajer, carpaccio på älg, kallrökt lax, skagenröra, sallader och såser, samt ostbricka. Det hela avslutades med minipavlova.

Innan desserten var det dags för ”Talet till kvinnan”, ett trevligt tal som hölls av den enda mannen denna kväll, Mikael Klingberg, tidigare chef för Sveriges Handelskontor och aktiv både inom Föreningen Norden och Voksenåsen.

Under kvällen hade vi även ett trevligt bildspel gående, satt samman av Anja Rolandsson, med bilder från både äldre och nyare aktiviteter i SWEA.

Avdelningen hyllades också med en gåva till en ”tårtfond” från en av våra ärevördiga medlemmar, Anita Coward. Tårtan ska njutas vid ett senare tillfälle!

När kvällen avslutades var vi alla eniga i att det var ett vällyckat firande och vi tyckte det var fint att få hålla evenemanget på Ambassaden, det gjorde det hela högtidligt i tillägg till den fina buffen vi fick serverat.