Julbord 2017

Efter en intensiv period för Programkommittén där anmälningarna fullkomligt haglade in var det då äntligen dags för årets julbord i SWEA Oslo.

Foto: Maria Olsson

80 personer (maxantalet för lokalen!) träffades den 8 december i Margaretakyrkans sal, fler deltagare än en kan minnas att det varit någon gång tidigare; väldigt väldigt mycket folk, och oerhört trevligt.

Arrangörerna hade valt att ha bordsplacering den här gången, något som var mycket uppskattat – både för att man fick göra nya bekantskaper och för placeringskorten som var sönderklippta högtidskort där det ibland stod Gla’ Påsk 🙂 En stämningshöjare från start!

SWEA Oslos kassör Annika Samuelson Kjøle berättade om resan till Perth och världsmötet. Om du inte var med på julbordet kan du läsa om resan här.

Foto: Maria Olsson

Till maten blev det underhållning; den nystartade sånggruppen ”SWEA Oslo sånggrupp – Alla kan sjunga” visade upp vad de lärt sig i höst under Katarina Wikströms ledning. Åhörarna fick också några sångartricks med sig på resan för att få fram sin inre Jussi – stå rakt tex och lyfta ena armen över huvudet för att hjälpa tonen ut. Efter undervisning kommer som bekant examen, och alla i salen fick sjunga med i körens sånger och öva på sina nya kunskaper. Det hela urartade fullständigt i den traditionella långdansen runt borden, längre, mer högljudd och vildare än vanligt.

(Klicka på bilderna för att se de i större format)

Svettiga, upprymda och lagom hungriga var det dags för Den Svenske Kocken Anders Wigh att presentera maten. Det var sill (både med och utan sill), ägghalvor, inlagd strömming, skinka, lax och annat man kan tänka sig passar på ett julbord. Alltsammans vackert upplagt och utsökt välsmakande.

Foto: Janet Hansen
Foto: Janet Hansen

Många sånger till maten och den lilla gula sångboken fick jobba hårt, innan Jultomten själv kom och delade ut klappar till alla ur sin stora säck.

Mätta och glada över ett fantastiskt arrangemang och underbar mat troppade Sweorna av en efter en.

Allra sist var gänget som anmält att dom kunde stanna kvar och hjälpa till att städa efter kalaset. Det var många som hjälpte till extra både före och efter julbordet, ett extra stort och varmt tack till er från programkommittén! Att få den där extra hjälpen själva dagen för evenemanget betyder allt för att orka planera så stora fester.