SWEA Oslo

SWEA Professional Oslo

Välkommen till SWEA Professional Oslo!

SWEA Professional till webben

Genom att bli med i SWEA Professional Oslo får du möjligheten att träffas, knyta nya kontakter, utbyta erfarenheter och lära dig mer om arbetslivet i landet du bor i.

SWEA Professional Oslo ska vara en resurs och ett forum för Sweor med särskilt intresse för kompetens- och affärsutveckling och för att bli mer professionella. Målet är ett kontaktskapande och aktivt nätverk där alla bidrar för att skapa en framtidsinriktad, kunskapsberikande och kompetens-givande mötesplats.

Tillförsel av nya infallsvinklar och kunskaper i kombination med aktiv erfarenhetsutväxling ska gynna personlig utveckling, entreprenöranda och affärsmannaskap.

SWEA Professional Oslo passar både för yrkesarbetande Sweor, för de som vill arbeta eller av nyfikenhet, intresse eller glädje söker personlig kompetens- eller verksamhetsrelaterad utveckling. Det är en förutsättning att varje medlem är beredd att bidra aktivt för att göra nätverket livsdugligt och vitalt. En träff kan innehålla mingel, kurser, föreläsningar eller studiebesök som kan inspirera eller ge bra information för ett yrkesverksamt liv i Norge samt skapa möjlighet att knyta kontakt med andra SWEA Professional avdelningar globalt. Se också https://swea.org/swea-professional/

Läs artiklar om SWEA Professional från Svenska Dagbladet:

http://swealand.swea.org/documents/svd-20150402.pdf och

http://www.svd.se/naringsliv/sa-fixar-du-karriaren-utomlands_4448449.svd

Intresseanmälan till och förfrågningar om nätverket sker till

sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, där du kommer i kontakt med Anny Hultman.

 

28/10 Inspirationsverkstad

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 28-10-2018
10:00 – 16:00


Public Domain via Pixabay

Public Domain via Pixabay

Tillsammans ska vi lyfta varandra, skapa energi och glädje, dela med oss och få tillbaka!
Bege oss ut på en upptäcksfärd tillsammans!
Den här söndagen blir otroligt spännande…
Vårt gemensamma engagemang ger handlingskraft!

Många nya medlemmar har funnit vägen till SWEA Oslo under den senaste tiden. Vilket tillfälle att träffas!

Public Domain via Pixabay

Ett team från Professional-gruppen under ledning av Anna Pia Hellstedt lägger till rätta mötesplatsen som en Open Space-workshop…
Vi är nyfikna, förväntansfulla, entusiastiska. Och vill dela detta med dig!
Häng med – du med!

SÖNDAG 28 oktober 2018
PLATS:    Drammensveien 288, Lysaker
KL:          10-16

Sidan uppdateras efterhand med anmälningsinfo m.m..
Hemskt mycket välkommen!

 

20/9 Mingel för alla på Olivia

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum: 20-09-2018
17:00 – 20:00


Vi träffas över en bit mat och något gott att dricka, så här i början av hösten.
Ingen föranmälan behövs – alla Sweor är välkomna!
Men skulle du ha vägarna förbi vår grupp för Sweamedlemmar på Facebook, så kan du gärna skriva i kommentarfältet under annonsen där, om/att du har tänkt att komma. Det hjälper oss planera.

För att komma till Olivia Hegdehaugsveien kan man ta spårvagn 11 till Homansbyen eller buss 21 till Homansbyen/Josefines gate.

 

 

 

Hjärtligt välkomna
önskar
Swea Professional Oslo /Anny

 

 

22/3 Professional om Språk

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 22-03-2018
18:30 – 20:30

Plats
EU-delegationen/Den europeiske unions delegasjon til Norge


Typisk norsk eller falske venner?

Många av oss känner dagligen att det är en utmaning att hålla svenskan levande och intakt och samtidigt lära sig och prata norska. Att bo och arbeta “på svenska” i Norge kan fungera i vissa fall, men i andra förväntas vi lära oss och använda norska. Språken är så lika, men ändå så olika och fallgroparna är många – som tex ord som kallas “falska vänner”. En språkinriktad träff har efterfrågats – nu fick vi tillfälle att genomföra. Kari Styren delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Som tolk och auktoriserad translator i svenska, brottas hon med båda språken dagligen….

Deltagaravgift: 30 kr.

Träffen är för alla Sweor, vare sig du är med i Professional-nätverket eller inte.

Välkommen!

SWEA Professional Oslo / Anny

Sorry, but this form is no longer accepting submissions.

 

 

9/11 SWEA-basar, klädbytarkväll

Det blev lite tomt när föredraget med Dughults of Sweden inte blev av. Orsaken var ju att kläderna de skulle ha med och sälja/visa inte skulle komma igenom tullen till rimlig tid och kostnad. Men den klädintresserade fick inte förtrösta – raskt lades en annan programpunkt in på den sagda dagen, och vi träffades i Margaretakyrkans lilla sal för att byta kläder.

Alla hade med sig fina plagg av god kvalitet men som man själv inte ville ha eller aldrig hade använt – bättre att någon anna får glädje av det då!! Det var en mycket trevlig och givande kväll för alla – man kom med något och gick med något annat, och alla var överens om att det här var något vi bör göra om!

Professionals träff med Dughult of Sweden är inställd

23/3 Motiverande ledarskap -SWEA Professional Oslo 

2017-03-23

Anna Pia Hellstedt får deltagarna att reflerktera

Varför valde du att komma hit i kväll?

Med de orden inledde Anna Pia Hellstedt sitt föredrag för Swea Professional Oslo . Vi var tolv förväntansfulla Sweor som hade samlats denna tisdagskväll i mitten av mars för att höra Anna Pia från Interaction Consulting Group (och nybliven Swea Professional-medlem) prata om ”Motiverande ledarskap”. Svaren på frågan spände mellan att lära sig något nytt, bli en bättre ledare, att få några timmars egentid till att kunna prata svenska obehindrat. 

Under dryga två timmar förklarade Anna Pia grunderna om vad som motiverar och demotiverar oss, vad som skapar helhjärtat respektive halvhjärtat engagemang. Hon tog oss även genom en runda med de 8 grundstegen till inre motivation och hur man kan använda det för att motivera sig själv och hjälpa andra att hitta sin motivation. Det blev en kväll med många tankeväckare och flitigt delande av erfarenheter. 

SWEA Professional Oslos ledare Kari Styren avslutade kvällen med att tack Anna Pia med en blomma. Hon berättade även att gruppen numera har 60 medlemmar och fler är självklart välkomna!

Text och bild: Maria Olsson


Motiverande ledarskap – SWEA Professional 14 mars

Loading Map....

Datum/Tid
Datum: 14-03-2017
19:00 – 21:00

Plats
Interaction Consulting Group


Att kunna påverka andras tänkande, inställning och beteende är en fascinerande och användbar kompetens. Vi fortsätter tema ledarskap med ett föredrag av Anna Pia Hellstedt om:

– vad som stimulerar respektive demotiverar den inre motivationen
– vad som triggar engagemang i ett motivationssamtal

Vi får en presentation av de 8 grundläggande stegen för inre motivation och kanske också tid till några enkla övningar.

Anna Pia jobbar i Interaction Consulting Group med konceptet Heart in business, som är ett koncept för företagskulturutveckling genom styrkebaserat ledarskap. Hon har varit verksam som rådgivare och coach för ledare sen 1997 och är en av många nya medlemmar i Professional-nätverket.

Mingel, kaffe och te kl 18:30 – föredraget börjar kl 19:00.

Deltagaravgift 20 kr

Sorry, but this form is no longer accepting submissions.

 

SWEA Professional Oslo en grupp för alla Sweor

 

Välkommen till SWEA Professional Oslo!

SWEA Professional till webben

 

 

 

 

SWEA Professional Oslo bildades för att ge möjligheten att träffas, knyta nya kontakter, utbyta erfarenheter och lära oss mer om arbetslivet i landet vi bor i.

SWEA Professional  Oslo ska vara en resurs och ett forum för Sweor med särskilt intresse för kompetens- och affärsutveckling och för att bli mer professionella. Målet är ett kontaktskapande och aktivt nätverk där alla bidrar för att skapa en framtidsinriktad, kunskapsberikande och kompetens-givande mötesplats. Tillförsel av nya infallsvinklar och kunskaper i kombination med aktiv erfarenhetsutväxling ska gynna personlig utveckling, entreprenöranda och affärsmannaskap.

SWEA Professional Oslo passar både för yrkesarbetande Sweor och för de som vill arbeta eller av annat skäl söker yrkes/verksamhetsrelaterad utveckling. Det är en förutsättning att varje medlem är beredd att bidra aktivt för att göra nätverket livsdugligt och vitalt. En träff kan även innehålla föreläsningar eller studiebesök som kan inspirera eller ge bra information för ett yrkesverksamt liv i Norge samt skapa möjlighet att knyta kontakt med andra SWEA Professional avdelningar globalt.

https://swea.org/swea-professional/

Läs artikler om SWEA Professional från Svenska Dagbladet.

http://swealand.swea.org/documents/svd-20150402.pdf och

http://www.svd.se/naringsliv/sa-fixar-du-karriaren-utomlands_4448449.svd

 

Intresseanmälan till och förfrågningar om nätverket sker till

sweaosloprof(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

eller

Kari Styren, tel. +47 906 66 994 – k.styren(Replace this parenthesis with the @ sign)online.no
Marie Thörnfeldt, tel + 47 474 69 498 – mthornfeldt(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Välkommen som medlem.